Fenomenalni Ronaldo i još pet stvari koje su obilježile noć u Ligi prvaka

PSG i Zlatan Ibrahimović nastavili su svoj loš niz

Real Madrid's Portuguese forward Cristiano Ronaldo (R) and Real Madrid's Brazilian defender Marcelo celebrate after scoring a goal during the Champions League quarter-final second leg football match Real Madrid vs Wolfsburg at the Santiago Bernabeu stadium in Madrid on April 12, 2016. / AFP PHOTO / JAVIER SORIANO
FOTO: AFP

U uzvratnim utakmicama četvrtfinala Lige prvaka odigranim u četvrtak svoje mjesto u polufinalu osigurale su momčadi Real Madrida i Manchester Cityja. Španjolci su na krilima fenomenalnog Cristiana Ronalda s 3-0 pobijedili Wolfsburg i preokrenuli zaostatak od dva gola iz prve utakmice, a City je s 1-0 pobijedio francuski Paris Saint Germain i potvrdio prolazak u polufinale. Mi smo izdvojili sedam najvažnijih podataka iz tih susreta.

1. Briljantni Ronaldo

S tri gola protiv Wolfsburga Ronaldo je stigao do 16 golova u ovosezonskoj Ligi prvaka, čime je dodatno povećao svoju prednost na prvom mjestu ljestvice najboljih strijelaca tog natjecanja. Ovo mu je peti hat-trick u Ligi prvaka, a jedini koji ih ima isto toliko je Lionel Messi.

Nadalje, već kad je postigao prva dva gola, Ronaldo je došao do fenomenalnog postignuća – postigao je najmanje 45 golova u svakoj od posljednjih šest sezona u svim natjecanjima.

Ronaldo se, inače, uvijek plasirao u polufinale Lige prvaka kada je njegova ekipa bila u četvrtfinalu tog natjecanja, a sada ima priliku srušiti rekord najvećeg broja pogodaka u sezoni Lige prvaka. U ovom trenutku on iznosi 17, a drži ga sam Ronaldo kojemu je to uspjelo prije dvije sezone.

2. Zidane je sedmi Francuz

Nakon velike pobjede nad Wolfsburgom, trener Reala Zinedine Zidane postao je sedmi francuski strateg u polufinalu Lige prvaka.

3. Šesti put za Real

Ovo je šest uzastopna sezona u kojoj se Real plasirao u polufinale Lige prvaka, a njihov niz je počeo u sezoni 2010./2011.

4. Prokletstvo PSG-a

Paris Saint Germain u utorak je četvrti uzastopni put ispao iz Lige prvaka u četvrtfinalu tog natjecanja, što je najduži negativni niz u četvrtfinalu Lige prvaka ikada. Nikako da se riješe tog prokletstva.

5. Tragedija Ibrahimovića

Napadač PSG-a Zlatan Ibrahimović u utorak je po osmi put ispao u četvrtfinalu Lige prvaka, više nego bilo koji drugi igrač. U toj fazi natjecanja, inače, nastupio je devet puta.

6. Prvi put za City

Manchester City ove se sezone prvi put u povijesti plasirao u polufinale Lige prvaka, a u prijašnjim sezonama nije uspio stići niti do četvrtfinala.