FIFA je kaznila Real Madrid zabranom transfera, a ovo su 3 stvari koje Kraljevski klub može sada napraviti

Zabrana transfera ne vrijedi za ovaj prijelazni rok

Predsjednik Real Madrida Florentino Perez
FOTO: AFP/AFP

Međunarodna nogometna organizacija (FIFA) u četvrtak je kaznila Real Madrid i njegovog gradskog rivala Atletico zabranom trgovanja igračima u sljedeća dva prijelazna roka. Klubovi su kažnjeni jer su utvrđene nepravilnosti prilikom transfera i registracije nogometaša mlađih od 18 godina. Također, Atletico je kažnjen s 900 tisuća, a Real s 360 tisuća švicarskih franaka. Klubovi su dobili rok od 90 dana za reguliranje situacije sa svim maloljetnim nogometašima.

Međutim, zabrana ne vrijedi za ovaj prijelazni rok pa će biti zanimljivo vidjeti kako će klubovi reagirati i koga će sve dovesti do kraja siječnja.

Sada se svi pitaju što to znači za Real, klub poznat po velikim transferima, a mi smo analizirali tri moguća scenarija za Real u ovom prijelaznom roku, ali i sljedeća dva u kojima ne smiju registrirati nogometaše.

Trener Real Madrida Zinedine Zidane
Trener Real Madrida Zinedine Zidane AFP

1. Velika kupovina

Do kraja zimskog prijelaznog roka još su dva tjedna, a u ovom trenutku se najizglednijim čini da će Real u tom razdoblju biti jako aktivan na tržištu. To znači da će i drugi klubovi u tome vidjeti svoju priliku za veliku zaradu proajom svojih nogometaša. Najviše se spominju transferi vratara Manchester Uniteda Davida de Gee i ofenzivnog veznjaka Chelseaja Edena Hazarda, za koje je Real već otprije zainteresiran.

David de Gea
David de Gea AFP

U svakom slučaju, bilo bi veliko iznenađenje da Real u siječnju ne bude autor novog velikog transfera.

2. Povlačenje igrača s posudbe

Drugi scenarij je povlačenje nogometaša Real Madrida koji u ovom trenutku igraju na posudbi u drugim klubovima. Osim Fabija Coentraa, koji je iskusan igrač, Real na posudbi ima mnogo mladih nogometaša koji još nisu spremni za izazove u prvoj ekipi Kraljevskog kluba. Između ostalih to su 19-godišnji Marco Asensio koji je na posudbi u Espanyolu te njegov vršnjak Jesús Vallejo koji je u Zaragozi.

Još jedan Realov igrač na posudbi je Lucas Silva koji igra u francuskom Marseilleu, no njega su poslali na posudbu jer 22-odišnjak nije opravdao očekivanja nakon transfera prošle godine iz Cruzeira.

Iako nije nemoguće da se neki od tih nogometaša vrate na Santiago Bernabeu, izglednijim se čini da će se Real odlučiti na transfere provjerenijih (i zvučnijih) nogometnih imena.

3. Bez prodaje sadašnjih igrača

Iako je dosad bila vrlo malena, s obzirom na novonastale okolnosti, još je manja mogućnost da Real napuste neke od najvećih zvijezda poput Cristiana Ronalda ili Garetha Balea. Isto se odnosi i na manje poznate Realovce koji su u novim okolnostima postali puno važniji svojem klubu.

Cristiano Ronaldo
Cristiano Ronaldo AFP