Fiorentina je bez većih problema pobijedila Sampdoriju, a Kalinić postigao još jedan pogodak

Na ljestvici vodi Fiorentina sa 27 bodova koliko ima i Inter na drugom mjestu

Fiorentina's forward from Croatia Nikola Kalinic (C) celebrates with teammates after scoring during the Italian Seria A football match Sampdoria vs Fiorentina, on November 8, 2015 at Luigi Ferraris Stadium in Genoa. AFP PHOTO / GIUSEPPE CACACE
FOTO: AFP

U posljednjem susretu 12. kola talijanskog nogometnog prvenstva Fiorentina je na gostovanju pobijedila Sampdoriju 2-0 preuzevši vodstvo na ljestvici, a drugi gol za ‘viole’ zabio je hrvatski reprezentativac Nikola Kalinić.

Fiorentina je povela u 10. minuti golom Josipa Iličića iz kaznenog udaraca. Šest minuta kasnije Kalinić je imao sjajnu priliku za povećanje vodstva, no promašio je vrata. Ipak, u 58. minuti Kalinić je nakon Iličićeve asistencije zabio za 2-0 postigavši sedmi gol u Serie A. Kalinić je odigrao cijeli susret za momčad iz Firenze, Milan Badelj je igrao do 74. minute, dok Ante Rebić nije ulazio u igru.

U nedjelju je odigran i jedan od najvećih derbija talijanskog nogometa Roma – Lazio, a pobjeda je pripala Romi koje je slavila 2-0. Domaćin je do pobjede protiv ‘omraženog suparnika’ stigao golovima Edina Džeke (10) i Gervinha (62).

Mandžukićev gol u pobjedi

Tri boda je osvojio i aktualni prvak Juventus koji je na gostovanju porazio Empoli 3-1. Domaćin je poveo golom Massima Maccaronea u 19. minuti, no torinska ‘Stara dama’ je uzvratila s tri gola. Izjednačio je Mandžukić u 32. minuti postigavši svoj drugi pogodak u Serie A. Šest minuta kasnije Patrice Evra je doveo goste u prednost, a sve dvojbe oko pitanja pobjednika razriješio je Paulo Dybala u 84. minuti. Međutim, Juve je treći pogodak postigao iz akcije u kojoj je Stephan Lichtsteiner bio u zaleđu. Njegov udarac je obranio Lukasz Skorupski, a u nastavku akcije Mandžukić je uzdrmao vratnicu, a Dybala odbijanac pospremio u mrežu. Mandžukić je odigrao cijeli susret za Juve.

Pobjedu je ostvario i Inter koji je na gostovanju kod Torina slavio 1-0. Pogodak odluke zabio je Geoffrey Kondogbia u 31. minuti. Bila je to sedma Interova pobjeda ove sezone ostvarena rezultatom 1-0. Ivan Perišić je zaigrao za Inter od 67. minute, dok Marcelo Brozović nije ulazio u igru.

Bez Strinića i Perice

Identičnim rezultatom je Napoli pobijedio Udinese. Pogodak odluke zabio je Gonzalo Higuain u 53. minuti. Ivan Strinić nije nastupio za Napoli, baš kao niti Stipe Perica za Udinese. Sassuolo je golom Nicole Sansonea u 28. minuti pobijedio Carpi. Šime Vrsaljko je igrao za domaći sastav do 69. minute.

Na ljestvici vodi Fiorentina sa 27 bodova koliko ima i Inter na drugom mjestu, ali uz slabiju razliku pogodaka. Roma je treća sa 26 bodova, a četvrto mjesto drži Napoli sa 25 bodova. Juventus je sedmi sa 18 bodova.