Fiorentina s Rebićem i Badeljem uvjerljivo pobijedila Portugalce za prvo mjesto u skupini

Ruski Lokomotiv je također danas slavio, a Ćorluka je odigrao cijelu utakmicu

Fiorentina's Croatian forward Ante Rebic (L) vies with Belenenses' midfielder Andre Sousa (C) during the UEFA League Group I football match Os Belenenses vs ACF Fiorentina at the Restelo stadium in Lisbon on October 1, 2015.
FOTO: AFP

U četvrtak s početkom u 19 sati odigrana je polovica utakmica drugog kola Europske lige u kojima nije bilo pretjerano velikih iznenađenja. Što se tiče hrvatskih nogometaša, vrijedi izdvojiti da je Fiorentina pobijedila s 4-0 Belenenses i zasjela na prvo mjesto u skupini I, a u toj utakmici su nastupili Ante Rebić i Milan Badelj, koji je asistirao za jedan gol, dok je Nikola Kalinić cijeli susret odgledao s klupe za pričuve. Za jedan od pogodaka kriv je bivši branič zagrebačkoga Dinama koji sada igra za Belenenses, Tonel, koji je postigao autogol. Sada Fiorentina ima šest bodova, a isto toliko ima i švicarski Basel koji je s 2-0 svladao poljski Lech Poznan.

Slavio Ćorlukin Lokomotiv

U skupini G Dnjipro je s 1-0 slavio na gostovanju kod Rosenborga, a talijanski Lazio s 3-2 svladao francuski Saint-Etienne. U toj grupi Lazio vodi s četiri boda, isto toliko ima drugoplasirani Dnjipro, treći je Saint-Etienne s jednim bodom, a toliko ima i četvrti Dnjipro.

U grupi H turski Bešiktaš, bivši klub nekadašnjeg hrvatskog izbornika Slavena Bilića, odigrao je 1-1 na svojem terenu s portugalskim Sportingom. U drugoj utakmici ruski Lokomotiv iz Moskve, za koji je hrvatski reprezentativac Vedran Ćorluka odigrao cijelu utakmicu, je pobijedio s 2-0 albanski Skenderbeu, momčad koju je zagrebački Dinamo svladao u doigravanju Lige prvaka. Lokomotiv je na prvom mjestu sa šest bodova, drugi je Sporting s četiri boda, treći Sporting s jednim, a četvrti Skenderbeu bez bodova.

Trijumf Partizana za prvo mjesto

U skupini J azerbajdžanski Qarabag je s 1-0 svladao Anderlecht na svojem terenu, a engleski Tottenham je na gostovanju kod Monaca odigrao 1-1. Tottenham je s četiri boda prvi u skupini, Qarabag je drugi s tri, treći je Monaco, a zadnji Anderlecht.

U grupi K praška Sparta je s 2-0 svladala APOEL, a njemački Schalke s 4-0 grčki Asteras Tripolis. Schalke je sada prvi u grupi, Sparta druga, Asteras treći, a APOEL zadnji. U skupini L srpski Partizan je na gostovanju s 3-1 pobijedio njemački Augsburg i odvojio se na prvom mjstu tablice, a na drugom mjestu je španjolski Athletic koji je u četvrtak poražen od nizozemskog AZ-a, trenutno treće momčadi na tablici. Augsburg u Europskoj ligi ove sezone nije osvojio niti bod i nalazi se na zadnjem mjestu.