Glavni sponzor Hajduka odlučio se povući iz Nadzornog odbora zbog smjene Marina Brbića

Obitelj Mamić ima 26 posto dionica Hajduka

Navijači Hajduka na Poljudu
FOTO: PIXSELL

Ne prestaju padati ostavke u Hajduku. Nakon smjene predsjednika Marina Brbića i svojevoljnog odlaska predsjednika Nadzornog odbora Ljube Pavasovića Viskovića i sportskog direktora Gorana Vučevića, četvrtak je donio novi potres.

Tomislav Mamić, vlasnik tvrtke Tommy koja je glavni Hajdukov sponzor, potvrdio je na konferenciji za novinare da njegov sin Zoran izlazi iz Nadzornog odbora u kojem je bio kao predstavnik velikih dioničara.

17.08.2010.,Duga Resa - Otvoren trgovacki centar NTL. Tomislav Mamic vlasnik Tommy Splita i clan uprave NTL-a.  Photo: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL
Kristina Stedul Fabac/PIXSELL PIXSELL

‘Ovo je štetno za klub’

“Imali smo potrebu očitovati se u vezi s najnovijim događajima. Povod je smjena Marina Brbića i ostavke Pavasovića Viskovića i Vučevića. Nismo imali saznanja da će biti donesena takva odluka, a mislim da nas je netko morao obavijestiti. Nije ovo smjena trenera pa da se izaziva šok terapija, nego su smijenili predsjednika koji je ipak zaslužio neke hvalospjeve”, rekao je Tomislav Mamić.

“Očito je da je struja koja je prevladala imala taj plan od samog dolaska u klub. U pokušaju da se pod svaku cijenu dođe na vlast ne vidim ništa dobro, to je štetno za klub. Zato im prepuštamo prava upravljanja i ne želimo sudjelovati u ovom NO-u, dakle do 2019. godine”, dodao je Mamić.

Dodajmo da obitelj Mamić ima 26 posto dionica Hajduka i trenutno ga sponzorira s više od tri milijuna kuna godišnje.