Guardian svrstao Halilovića i Kovačića među deset najvećih talenata u Europi

Kovačić je prema Zanettiju najveći talent u Europi još od vermena Cristiana Ronalda

16.11.2014., Milano, stadion San Siro – Kvalifikacijska utakmica Italija – Hrvatska za odlazak na Europsko prvenstvo. Photo: Marko Lukunic/PIXSELL
FOTO: Marko Lukunic/PIXSELL

Nakon što je trener Liverpoola Brandon Rodgers prije nekoliko dana izjavio da je Raheem Sterling najtalentiraniji nogometaš u Europi to natjeralo je novinare Guardiana da naprave popis mladih igrača koji bi ga mogli nadmašiti. Među njih su izdvojili i dva hrvatska reprezntativca, Alena Halilovića i Matea Kovačića.

Guardian je tako napisao kako je Kovačić po dolasku u Inter uzeo je Sneijderov dres s brojem 10 te da je prema Javieru Zanettiju, najveći talent u Europi još od vermena Cristiana Ronalda.

Za Halilovića pišu da je kako još nije zaigrao za prvu momčad Barcelone, ali da je visoko rangiran. Istuči i da je 2012. godine postao drugi najmlađi nogmetaš koji je nastupio ub Ligi prvaka. Tada je u dresu Dinama zaigrao protiv PSG-a.

Među deset navećih talenata Guardian je još uvrstio Juliana Drexlera i Maxa Meyera iz Schalkea, Hakana Calhanoglua iz Bayer Leverkusena, Memphisa Depaya iz PSV-a, Paula Dybala iz Palerma, Davyja Klaassena iz Ajaxa, Nikolu Ninkovića iz Partizana i Jesea Rodrígueza iz Reala.