Guardiola će nakon sljedeće utakmice objaviti odluku o nastavku karijere, a svi pišu da napušta minhenski Bayern

'Ancelotti je sjajan čovjek i sjajan trener', rekao je o vjerojatnom nasljedniku

(FILES) This file photo taken on December 08, 2015 shows Bayern Munich's Spanish head coach Pep Guardiola during a press conference at the Maksimir Stadium in Zagreb, on the eve of the UEFA Champions League group stage F football match between bayern Munich and Dinamo Zagreb.

Guardiola, who is set to announce his future before Christmas, could leave Bayern Munich at the end of the season, according to German Newspapers Bild and Kicker.  /
FOTO: AFP

Vijest bi službenu potvrdu trebala dobiti u večernjim satima sljedećeg dana, no čini se da više nema nikakvih nepoznanica u odnosu Bayern Münchena i njegovog aktualnog trenera Josepa Guardiole.

Ako je vjerovati najavama, španjolski nogometni stručnjak objavit će razlazak s klubom na čiju je trenersku klupu sjeo 2013. godine i kojem je donio pet naslova, od čega dva bundesligaška. Već ga se dulje vrijeme povezuje s možebitnim angažmanom u Manchester Cityju, Manchester Unitedu i sada, više no prije nakon što je otkaz dobio Jose Mourinho, u Chelseaju, no Guardiola nije želio potvrditi informacije.

Čeka se Ancelotti

“Rummenigge sve zna, često razgovaramo”, tek je rekao Guardiola objasnivši da je izvršni direktor kluba Karl-Heinz Rummenigge upoznat s njegovim namjerama, a da će ih ostalima dati na uvid nakon utakmice protiv Hannovera u subotu.

Vijest o odlasku Guardiole nije nova, spominje se često posebice zbog toga što bivši Barcelonin trener nije produljio suradnju s minhenskim klubom. Učestalo ga se seli po elitnim klubovima i pritom se traži njegova zamjena u aktualnom. Sve je izglednije da bi to trebao biti Carlo Ancelotti.

“Riječ je o sjajnom čovjeku i sjajnom treneru”, zaključio je Guardiola koji bi sezonu trebao odraditi do kraja, a potom klupu prepustiti Talijanu čiji bogati životopis potvrđuje kvalitetu radom u Juventusu, Milanu, Chelseaju, PSG-u, Real Madridu…