Guardiola objasnio da napušta Bayern jer želi trenirati u Premier ligi (ali nije rekao koji klub)

Manchester City se spominje u medijima kao glavni favorit

08.12.2015., Zagreb - Konferencija za novinare trenera i dvojice igraca Bayern Muenchena uoci sutrasnje utakmice 6. kola Lige prvaka protiv Dinama. Pep Guardiola, trener FC Bayern Muenchena. 
Photo: Zeljko Lukunic/PIXSELL
FOTO: PIXSELL/PIXSELL

Španjolski trener Josep Guardiola na konferenciji za medije je objavio da na kraju sezone odlazi iz Bayerna jer želi trenirati u engleskoj Premier ligi, ali nije rekao na koji klub točno misli.

“Razlog zbog kojeg nisam produžio ugovor s Bayernom poprilično je jednostavan – jer želim trenirati u Premier ligi”, rekao je Guardiola na konferenciji za medije, a nije spominjao koja bi momčad u toj ligi mogla biti ona koju je odabrao.

“Imam više ponuda iz Engleske, ali još nisam ništa potpisao. Imam priliku raditi u Engleskoj, a mislim da sam u pravoj dobi i da je to najbolja odluka za mene”, otkrio je Pep.

Manchester City glavni favorit

Mediji već neko vrijeme nagađaju u kojem će klubu Guardiola nastaviti karijeru, a kao glavni favorit za njegovo dovođenje spominje se Manchester City. Također, Guardiolu se spominje i u kontekstu Manchester Uniteda, ali i Arsenala.

Guardiola je na klupi Bayerna od 2013. godine osvojio dva naslova u Bundesligi, jedan njemački Kup, europski Superkup i Svjetsko klupsko prvenstvo, a u prosincu je objavio da na kraju sezone napušta klub.