Hajduk bi mogao biti kažnjen zbog Torcidinog transparenta o Oluji

Delegat se poziva na članak 14 Disciplinskog pravilnika

30.07.2015., stadion Poljud, Split - Prva utakmica treceg pretkola Lige Prvaka, HNK Hajduk - Stromsgodset IF. Photo: Petar Glebov/PIXSELL
FOTO: Petar Glebov/PIXSELL

Uefa bi mogal kazniti Hajduk jer su navijači na utakmici protiv Strømsgodseta izvjesili transparent na kojem se spominje vojno-redarstvena akcija Oluja. To tvrdi portal Nogometni plus. Prema njima, delegat te utakmice, koja se igrala prošlog četvrtka na Poljudu, prijavio je Hajduk zbog zakrčenih prolaza na istočnoj tribini, bacanja pirotehnike te transparenta koji je označio kao rasistički.

“Olujom smo oslobodili domovinu, navijačka oluja oslobodit će hrvatski nogomet! Veterani Domovinskog rata i prijatelji”, pisalo je na transparentu.

Delegat se poziva na članak 14 Disciplinskog pravilnika koji zabranjuje rasizam, ali i političke, vjerske i ideološke poruke. Na temelju toga članka nedavno je s 30.000 eura kažnjena i Barcelona i to zato što je njezini navijači u finalu Lige prvaka isticali katalonske zastave, što se također smatra nedopuštenom političkom porukom, piše net.hr.