Hajduk je u nedjelju u Splitu pobijedio Dinamo, a ovo su četiri najvažnije stvari o toj utakmici

Splićani do ove utakmice dvije i pol godine nisu svladali Dinamo

20.03.2016., gradski stadion Poljud, Split - MAXtv 1. HNL, 28. kolo, HNK Hajduk - GNK Dinamo. Gordon Schildenfeld, Fran Tudor. 
Photo:
FOTO: PIXSELL

Nogometaši Hajduka u nedjelju su s 1-0 pobijedili na svojem terenu najvećeg rivala, zagrebački Dinamo i tako prekinuli niz jako loših rezultata protiv Modrih.

1. Kako je Hajduk stigao do pobjede

Splićani su izvrsno otvorili utakmicu i u vatrenom ovaranju postigli jedini gol u susretu. Poveo je Hajduk već u četvrtoj minutu utakmice. Briljantno je Sušić proigrao Tudora kojeg je obrana Dinama potpuno zaboravila. Mladić je izbio sam pred Eduarda i mirno ga matirao za veliko slavlje na tribinama i travnjaku.

2. Tko je strijelac jedinog gola

Jedini strijelac na utakmici bio je 20-godišnji bočni igrač Fran Tudor, a to mu je bio peti ovosezonski gol za Hajduk.

3. Kakav je niz Hajduk ovom pobjedom prekinuo

Prekinuli su ovim trijumfom Hajdukovi nogometaši crni niz koji je trajao od rujna 2013. godine. Tada su, naime, Splićani posljednji put slavili protiv najvećeg rivala, a u sljedećih su 13 utakmica nisu uspjeli pronaći put do pobjede.

Također, ovo je prva pobjeda u karijeri trenera Hajduka Damira Burića nad Dinamom.

View this post on Instagram

@hnkhajduk

A post shared by HNK Hajduk Split (@hnkhajduk) on

4. Što to znači za prvenstvo

Borba za naslov postala je zanimljivija. Dinamo je nakon ove utakmice i dalje prvopplasirana momčad sa 63 boda, ali sada ima samo dva više od druge Rijeke. Hajduk je treća ekipa na tablici, ali ima 50 bodova, 13 manje od Dinama.