Hajduk odgovorio na Dinamovo priopćenje, kažu da prvenstvo nije regularno

Derbi se igra u subotu, a klubovi su se sukobili zbog Dinamove odgode Kup utakmice

FOTO: Ivo Cagalj/PIXSELL

Iz Hajduka su na Dinamovo priopćenje u kojemu ironično govori o svoj najvećem suparniku, odlučili odgovoriti izvanrednom konferencijom za novinare, na kojoj se pojavio predsjednik splitskog kluba Marin Brbić.

“Odgoda utakmice Kupa između Intera i Dinama, narušila je regularnost natjecanja u Kupu i prvenstvu. Mi nismo zatražili odgodu utakmice sa Zagrebom tek kad nam je dostavljeno u petak, u 14:44 da se odgađa utakmica Intera i Dinama. Nismo željeli odgađati utakmicu sa Zagrebom… Razgovarao sam s gospodinom Medićem i odgovorno tvrdim da nitko nije imao saznanja o odgodi. Nakon svega tražili smo odgodu, pozivajući se na pravilnik natjecanja u kojem stoji kako ‘pomicanje određenih utakmica ne smije narušiti natjecanje niti druge dovoditi u nepovoljni položaj”. Mi tvrdimo da je dovedena u pitanje regularnost natjecanja”, kazao je Brbić i nastavio:

Što je dozvoljeno Dinamu, nije i Hajduku

“Regularnost je dovedena u pitanje, odnosno hrvatsko prvenstvo je neregularno zbog odnosa Dinama i Lokomotive, čak 17 igrača imaju veze jedne s drugima, gospodin Ćuk se u Makarskoj priprema za Dinamo, a vadi dva najvažnija igrača da ne bi ‘ugrozio’rezultat. U rujnu prošle godine tražili smo mi i Rijeka da se pomakne utakmica zbog promjene travnjaka na Poljudu te smo priložili potvrdu MUP-a, u kojoj stoji da je preporuka da se utakmica igra na Poljudu, a ne u Dugopolju. Odbijeni smo, uz objašnjenje kako ‘pomicanje određenih utakmica ne smije narušiti natjecanje niti druge dovoditi u nepovoljni položaj’. Svi znamo što se dogodilo. Dinamo u isto vrijeme odgađa 2011. Istru, 2013. opet Istru, sad opet odgađa utakmicu u prosincu, kao da im ne odgovatraju niske temperature.”

‘Vlajčević je od Dinama posudio 140.000 kuna’

Brbić je pojasnio i zašto je Hajduk tražio izuzeće disciplinskog suca 1. HNL Krešimira Vlajčevića.

“Imamo saznanja da je primio pozajmnicu od Dinama, to je potvrđeno iz više neovisnih izvora. Ako je uzeo pozajmnicu, kako je mogao donijeti pravične odluke. U knjigama je proknjiženo da je primio 140.000 kuna, uz kamatu od 4 posto, koji je više puta prolongiran, da bi na koncu bio vraćen u nekoliko navrata… Tvrdnje da je on primio pozajmnicu od Dinama nikad nije demantirao. Mi smo u našem zahtjevu naveli da se on izuzme jer kao takav ne može presuđivati Hajduku na objektivan način. Naravno da to nije učinio. Komisija za žalbe nam je odgovorila: ‘Čak i da je zaprimio pozajmnicu, ne bi bilo razloga da se izuzme, jer Dinamo nije stranka u postupku’, a nakon utakmice s Dinamom, opet isti scentarij. Ni danas nije donio odluku, očito mu je nečista savjest”, zaključio je Brbić.