Halilović kaže da je nemoguće biti novi Messi (ali mu laskaju usporedbe)

Veznjak je progovorio o dolasku u Barcelonu, ali i o suigračima iz reprezentacije

08.06.2015., Split - Ivan Rakitic i Alen Halilovic doputovali su u zracnu luku Resnik. Photo: Ivo Cagalj/PIXSELL
FOTO: PIXSELL/PIXSELL

Hrvatski reprezentativac Alen Halilović trenutno se nalazi na posudbi u Sporting Gijonu gdje iz kola u kolo dobiva sve više poklonika među domaćim navijačima. Povodom tog dao je i kratki intervju za Mundo Deportivo za koji je progovorio o svom dolasku u Španjolsku, ali o i suigračima iz Barcelone te reprezentacije. Iako je prošlu sezonu nastupao za B momčad često je trenirao s prvotimcima poput Messija, Xavija Inieste i Neymara.

S druge planete

“Igrati i trenirati s tim igračima je kao da ste na drugoj planeti. Međutim, oni su svi normalne i pristupačne osobe i jako su dobri kao ljudi”, kaže Halilović, novinara je zanimalo tko ga je najbolje tretirao u Barceloni.
“Rakitić. On je iz Hrvatske kao i ja”, rekao je kroz osmijeh Halilović te je nastavio.

“Pique mi je također puno pomogao. Kad sam došao nisam znao jezik pa sam s njim razgovarao na engleskom. Jednom mi je rekao da će mi pomoći ukoliko mi nešto zatreba. Bio je jako ljubazan”, ispričao je veznjak, kojeg neki nazivaju novim Messijem.

Novi Messi

“Nemoguće je biti novi Messi. On je najbolji nogometaš u povijesti. Nitko ne igra niti će igrati poput njega. Jasno da mi laskaju usporedbe, ali Messi je samo jedan”, poručuje Halilovć, koji sebe opisuje kao ‘playmakera’.

“Volim razigravati igrače i asistirati im. Svjestan sam da moram poraditi na obrani”, kaže Halilović. Španjolce je zanimalo tko mu daje savjejete i tko je ključna osoba u njegovoj karijeri.
“Otac, ali pomažu mi i majka i dva brata. Puno razgovaraju samnom i pomažu mi. Moj je otac igrao u Valledolidu, Dinamu i u Turskoj. Zna puno o nogmetu. On najbolje zna što je najbolje za mene”, smatra veznjak.

Bilić, Modrić, Kovačić

S obzirom da trenutno nastupa za Gijon Španjolce je zanimalo poznaje li Matu Bilića, koji je također igrao tamo.

“Poznam ga iz Hrvatske. Igrali smo jedan protiv drugog. Kod njega sam se raspitao o klubu. On je jako dobra osoba i s puno poštovanja je pričao o Sportingu. Rekao mi je da bi mi bilo najbolje da tu dođem”, kaže Halilović, pa je upitan o poznanstvu s Lukom Modrićem i Mateom Kovačićem.

“S Kovačićem sam igrao u Dinamu. Puno razgovaram s njima i sretan sam zbog njih. Za mene je Modrić najbolji veznjak na svijetu. Kovačić je još uvijek mlad, a za par godina će biti među najboljim u Realu”, rekao je Halilović.

“U reprezentaciji sam najbolji s Rakitićem. Puno razgovaramo i on mi puno pomaže”, dodaje Halilović pa otkriva da mu je najveći cilj u karijeri igrati za Barcelonu, jer je to uvjiek želio.