Halilović nakon pobjede i gola kaže da se popravio, da puno trči i bolji je u obrani

Hrvatski 19-godišnjak u subotu je postigao gol za Sporting protiv Espanyola

FOTO: screenshot/youtube

Mladi hrvatski reprezentativac Alen Halilović (19), strijelac vodećeg pogotka u gostujućoj pobjedi Sportinga nad Espanyolom od 2-1, sretan je zbog prvog gola u Primeri kojeg je posvetio svojoj momčadi i gradu Gijonu. “Zbog momčadi sam posebno sretan. Ovo su nam bila tri važna boda, najvažnije je da smo pobijedili“, rekao je Hini nakon utakmice kojom je Sporting skočio na 10. s 15. mjesta u prvenstvu.

Kao u video igrici

„Igramo jako dobro, prošlu utakmicu smo izgubili iako smo imali puno prilika no to nam se sada vratilo,i to posve zasluženo. Atmosfera u momčadi je odlična svi smo sretni“, kazao je Halilović nakon što je njegova momčad izborila pobjedu u 92. minuti.

On je u 10. minuti uzeo loptu na 20-ak metara od gola te ju sa sredine lijevom nogom odapeo u gornji desni kut bespomoćnog vratara domaće momčadi. Španjolske sportske novine Marca istaknule su da je udarac bio nevjerojatno precizan. “Činilo se tako jednostavno kao u video igrici”, napisao je taj list. “Ovo je bio gol za ekipu i za grad Gijon. Kada sam zabio, automatski sam potrčao prema našim navijačima proslaviti s njima. I na ovom gostovanju su bili uz nas, uvijek nas bodre a mene su prekrasno primili. U Gijonu me pozdravljaju na ulici, ohrabruju, pa se ovdje zaista ugodno i lijepo osjećam. Stoga ovaj prvi gol u Primeri posvećujem svim tim dragim ljudima”, rekao je.

https://www.youtube.com/watch?v=Fo2HydBgzkU

Njegov gol u sedmom kolu prvi je ovogodišnji pogodak nekog hrvatskog igrača u Primeri gdje za Real Madrid igraju Luka Modrić i Mateo Kovačić, za Barcelonu Ivan Rakitić, za Malagu Duje Čop, dok je vratar Granade Ivan Kelava. U 56. minuti je, pak, namjestio priliku napadaču Toniju Sanabriji (19) koji u formaciji 4-2-3-1 igra ispred njega u vrhu, no Paragvajac posuđen iz Rome je loše pucao. “On je odličan igrač, zna igrati, posebno ‘jedan na jedan’“, hvali ga mladi hrvatski reprezentativac.

Halilović je povezao četiri dobre utakmice za redom u kojima je upisao i dvije asistencije. „Osjećam se bolje nego ranije. Puno igram, znatno sam popravio igru u obrani, puno trčim i dobro napredujem“, izjavio je. „Puno mi znači podrška majke i oca te braće, oni su uvijek uz mene“, rekao je.

Sada reprezentacija

Trener Abelardo Fernandez čestitao mu je, a nakon utakmice je rekao: „Ovakvu situaciju bih bio potpisao uoči sezone. Imam motivirane igrače koji igraju hrabro“.

Alen Halilović će 10. listopada nastupiti za mladu hrvatsku reprezentaciju protiv San Marina u kvalifikacijama za Europsko prvenstsvo, a pet dana kasnije i u prijateljskoj utakmici protiv Rusije. Novi izbornik A reprezentacije, Ante Čačić, nije ga stavio na popis seniora za utakmice protiv Bugarske i Malte.