Hezonja nije među pet najboljih mladih košarkaša u Španjolskoj (a očekuje se visoko na NBA draftu)

U nekim je analizama Hezonja opisan kao najbolji šuter koji će se pojaviti na draftu

FOTO: LLUIS GENE/AFP

Mario Hezonja još je davno okarakteriziran kao jedan od onih mladića koji će hrvatsku košarku ponovno dovesti na pobjednička postolja velikih natjecanja. Osim toga, smiješi mu se visok izbor na nadolazećem draftu najjače košarkaške lige svijeta, NBA lige.Tako barem tvrde upućeni u košarkaški razvoj ovog dubrovačkog mladića koji minutažu koristi na pozicijama šutera i niskog krila u dresu Barcelonine momčadi.

Nevjerojatne predispozicije

S navjerojatnim fizičkim predispozicijama koje dokazuje čestim zakucavanjima, mirnom rukom koju je najbolje osjetila Manresa kada joj je u veljači zabio osam trica iz isto toliko pokušaja, zbog čega je bio proglašen i najboljim igračem tjedna u španjolskom košarkaškom prvenstvu, Hezonjin košarkaški uzlet praćen je vrlo intenzivno i od zaljubljenika u taj sport, kao i od skauta NBA lige.

https://www.youtube.com/watch?v=QKpHYuwEGaU

Španjolci nisu prepoznali talent

U nekim je analizama 20-godišnji Hrvat opisan kao najbolji šuter koji će se pojaviti na ovogodišnjem draftu NBA lige, a i sam ima toliku dozu sportske drskosti da ne priznaje drugima da su bolji. Sportska drskost u karijeri će mu svakako pomoći, no, čini se, da je nisu prepoznali mediji, navijači, suparnici i treneri koji su birali najbolju mladu momčad španjolskog prvenstva.

Naime, Hezonja, koji je stavljen na poziciju krilnog igrača u odabiru, svoje mjesto ondje nije pronašao uz Danija Dieza iz Gipuzkoa Basketa, kojem je i pripala nagrada za najboljeg mladog košarkaša, i Barceloninog Alexa Abrinesa. U tom je izboru ostao na trećem mjestu s 45 osvojenih bodova, Abrines ih je sakupio 65, a Diez 90.

Bit će najbolje plasirani Hrvat na draftu

Izboru unatoč, Hezonja i javnost i dalje očekuju visok plasman na draftu koji će se održati 25. lipnja u Brooklynu. Vjerojatno onaj među prvih deset, najbolji u konkurenciji Hrvata ikad. Najbolja mlada momčad španjolskog košarkaškog prvenstva: Guillem Vives (Valencia), Dani Diez (Gipuzkoa Basket), Alex Abrines (Barcelona), Kristaps Porzingis (Baloncesto Sevilla), Willy Hernangomez (Baloncesto Sevilla).