Hoće li Arsenal, nakon Liverpoola, preuzeti titulu najvećih gubitnika u Engleskoj?

Topnici su prilično loše ušli u 2016. godinu, s jednom pobjedom u četiri utakmice

FOTO: AFP

Je li ovo Arsenalova godina, do prije par tjedana pitali su se mnogi mediji i nogometni stručnjaci u Engleskoj. U godini kada su tradicionalni konkurenti za naslov prvaka momčadi Arsenea Wengera nizali loše rezultate činilo se da bi Arsenal mogao doći do naslova prvaka, prvog nakon 2004. godine i sezone ‘nepobjedivih.

No, Topnici su prilično loše ušli u 2016. godinu. U pet prvenstvenih utakmice jedino su pobijedili Newcastle (2.1.) Potom su uslijedila dva remija (Liverpool, Stoke), poraz od Chelseaja, te u utorak navečer još jedan remi, ovaj put sa Southamptonom. To je ujedno i prvi put od svibnja 2014. da nisu pobijedili u četiri utakmice u nizu.

Neefikasnost

Ono što posebno može brinuti navijače je činjenica da Arsenal nije zabio pogodak u tri prvenstvene utakmice zaredom, što se prema stastističkom portalu Who Scored nije dogodilo od veljače 2009., kada im to nije pošlo za rukom u četiri utakmice.


Također nogometaši trenutno četvrtoplasirane momčadi Premier lige u utorak navečer protiv Southamptona pokazala je veliku neučinkovitost. Naime, uputili su deset udaraca prema protivničkim vratima, a niti jedan nije završio u mreži.

Ukupno je Arsenal je u 2016. dao samo četiri prvenstvena gola. Za usporedbu, napadač Manchester Uniteda Wayne Ronney, kojeg su navijači i mediji pokopali zbog neefikasnot pred mrežama protivnika uspio je dati pet golova.

https://twitter.com/TrollFootball/status/694636511736827905

Kako do naslova?

Može li Arsenal unatoč svemu ovome ipak doći do naslova? Bodovno prednost Leicestera nije nedostižna. Ped bodova u 14 kola Topnici sigurno mogu nadoknaditi. No, tu je i Manchester City.

Momčad Manuela Pellegrinija ove sezone igra dosta promjenjivo, a pobjeda nad Leicesterom ovog vikenda mogla bi biti prekretnica i označiti njihov pohod ka tituli. Također tu je i Arsenalov mrski suparnikm Tottenham. Momčad Mauricija Pochettina trenutno je na trećem mjestu, a Harry Kane i Dele Alli trenutno djeluju nezaustavljivo.

Napao suca

Nakon posljednje utakmice Arsenala čini se i da se kod trenera Wengera uvukla nervoza. Britanski Mirror objavio je priču da je poslije utakmice u tunelu verbalno napado suca Lee Masona, u čiju je obranu stao Ronald Koeman, trener Southamtona.

“Uvijek je isto s tobom”, navodno se Francuz poručio sucu. Kada je vidio što se događa prišao je i Koeman.

“Uvijek je isto i s tobom. Imali ste deset prilika, ali niste iskoristili nijednu, pa mi nije jasno zašto napadaš suca”, poručio je Nizozemac Wengeru. Navodno je nakon toga stala rasprava.

Pred Arsenalom i Wengerom uskoro je novi veliki izazov, možda i najveći. Za tri tjedna nastavlja se Liga prvaka. Nitko im ne daje šanse protiv Barcelone, no ta bi ih utakmica mogla dosta koštati. Francuz se sigirno neće unaprijed predati, a momčad će se u tim utakmicama potrošiti.

Dodatno, poslije prve utakmice, Arsenal gostuje na Old Traffordu. Kako bilo, zanimljivo razdoblje je pred Topnicima, a jedan je cilj. Dokazati da nisu apsolutni gubitnici, poput Liverpoola, no oni su jedna druga priča.