Hrvatska će igrati u polufinalu Davis Cupa, a ovo je trenutak u kojem je genijalni Borna Ćorić to omogućio

Odlučujući bod Hrvatskoj donio je Ćorić pobjedom protiv Jacka Socka

FOTO: Screenshot

Hrvatska muška teniska reprezentacija igrat će u polufinalu Davis Cupa. To su naši tenisači postigli okrenuvši na gostovanju kod Sjedinjenih Američkih Država uvodnih 0:2 za konačnih 3:2 te ih čeka ogled protiv Francuske kojem će od 16. do 18. rujna biti domaćini. Po prvi puta u svojoj povijesti hrvatski tenisači ovakav su zaostatak pretvorili u pobjedu i to protiv jakog suparnika od kojeg još ne znaju za poraz kroz četiri dosadašnja ogleda.

Nakon što je Marin Čilić u nedjelju poravnao rezultat na 2:2 odlučujući bod Hrvatskoj donio je Borna Ćorić pobjedom protiv Jacka Socka. Isto je napravio i protiv Belgije, drugih nositelja natjecanja, u meču sa Kimmerom Coppejansom u ogledu prvog kola.

‘Volim kad sam pod pritiskom i kad su velika očekivanja’

“Nije lako igrati peti meč, ali moram iskreno priznati da ja volim takve situacije. Sviđaju mi se više nego igrati na terenu 27 udaljenom od publike. Meni se više dopadaju velike pozornice i mečevi koji su važni, situacije u kojima sam pod pritiskom i u kojima su velika očekivanja. Njih voli”, izjavio je Ćorić nakon povijesne pobjede Hrvatske, četvrte koju Davis Cup pamti nakon otvarajućih 0:2, piše Net.hr.

Isto je prije za rukom polazilo Australcima 1939. godine, Italiji 1960. i Švedskoj 1994. Ne bi do njega došlo da Marin Čilić prije toga nije, mučeći se na svoj početni udarac i odoljevajući razornim servisima suparnika, u tri seta svladao Johna Isnera.

‘Igranje kod kuće’

Hrvatskoj slijedi ogled u kojem će igrati pred domaćom publikom što je dobrodošla promjena u odnosu na posljednjih šest sučeljavanja i tri godine koliko nikome nismo pružili domaćinstvo.

“Napokon ćemo igrati kod kuće, za to se borimo. Vodim reprezentaciju pet godina i imali smo samo jednu domaću utakmicu, a sada nam napokon slijedi prilika da zaigramo u velikom meču, u polufinalu Davis Cupa”, sretan je bio i Željko Krajan čiji su igrači uskratili priliku Amerikancima da se domognu 33. krune najbolje momčadi u natjecanju.

“Moramo skinuti kapu Hrvatima koji su odigrali iznimno dobro, posebice od subote. Znate, strahovito smo razočarani, ali i ponosni na trud. Osobno sam ponosan na ono što su momci dali”, prokomentirao je američki izbornik Jim Courier događanja u Portlandu.