Fantastični Marin Čilić odveo nas je u finale Davis Cupa koje će se igrati u Hrvatskoj (stižu Argentinci)

Čilić je pobijedio Richarda Gasqueta sa 6:3, 6:2, 7:5

18.09.2016., dvorana Kresimir Cosic, Zadar - Polufinale Davis Cupa, Hrvatska - Francuska, Marin Cilic - Richard Gasquet. 
Photo: Hrvoje Jelavic/PIXSELL
FOTO: PIXSELL

Najbolji hrvatski tenisač Marin Čilić pobijedio je Richarda Gasqueta sa 3:0 u setovima (6:3, 6:2, 7:5) i tako osigurao Hrvatskoj pobjedu nad Francuskom u polufinalu Davis cupa.

U meču u kojem Francuz nije imao posebno velike šanse, Čilić je koncentrirano odigrao sva tri seta i, možda i lakše od očekivanog osigurao Hrvatskoj treći bod i time pobjedu nad Francuzima.

Za titulu Argentine

Ranije je Čilić pobijedio Lucasa Pouillea, dok je Gasuet bio bolji od Borne Ćorića. Bod koji se pokazao ključan donijeli su Čilić s Ivanom Dodigom u paru pobijedivši francusku kombinaciju Nicholas Mahut/Pierre-Hugues Herbert.

U finalu će Hrvatska igrati protiv boljeg iz dvoboja Argentine u Hrvatskoj, a u kojem će se točno gradu igrati tek se treba odlučiti. Argentinci i Britanci ususret petog meča bili su izjednačeni na 2:2, a ključni je bod Argentini donijeo Leonardo Mayer koji je sa 3:1 u setovima (4:6, 6:3, 6:2, 6:4) svladao Kylea Edmunda.

Time zadovoljni mogu biti i u našoj Davis Cup reprezentaciji jer bi se u slučaju da su pobijedili Britanci igralo na Otoku, a ovako će Čilić i ekipa imati priliku osvojiti drugi Davis Cup naslov za Hrvatsku na domaćem terenu.