Hrvatska nakon sinoćnjih utakmica teško može na Euro kao treća najbolja reprezentacija

Trenutno po tom pitanju najbolje stoji Mađarska

FOTO: PIXSELL/PIXSELL

Nakon što su u četvrtak navečer odigrane kvalifikacijske utakmice za Europsko prvenstvo u Francuskoj doznali smo koje su još dvije zemlje su nastup. Riječ je o Portugalu i Sjevernoj Irskoj, kojoj će to biti prvi nastup na Euru.

Hrvatska je nakon remija s Azerbajdžanom i porazom od Norveške smanjila izgleda za direktan plasman, Sada više ne ovisi samo o sebi, nego i o rezultatima drugih reprezentacije. Ako Hrvatska kvalifikacijski ciklus ne završi među prva dva u skupini, postoji mala šansa da bi izravan plasman mogli izboriti kao najbolja treća reprezentacija.

Dodatne kvalfikacije

Trenutno po tom pitanju najbolje stoji Mađarska, no njih još uvijek može prestići Ukrajina. No, šansa za Hrvatsku se krije u tome što Mađari mogu završiti drugi u svojo skupini, ako u posljednem kolu preskoče Rumunjsku. Da bi se to dogodilo, Rumunjska u zadnjem kolu ne smije pobjiediti Farske Otoke. Što se tiče Ukrajine, ona bi pobjedama protiv Makedonije i Španjolske izbila ispred svih u poretku trećeplasiranih momčadi.

Ovo neće biti važno ako Hrvatska završi druga u skupini. Za to moraju pobijediti Bugarsku i Maltu, i nadati se da Italija u zadnjem kolu neće izgubiti od Norveške. Ako do toga ipak dođe, Hrvatska će sljedeći mjesec igrati dodatne kvalifikacije.

tablica