Hrvatska suverena protiv Norveške; nisu nas niti jednom vodili, na kraju pobjeda 32:28

Najbolji kod naših bili su Ivan Stevanović i Manuel Štrlek

20.01.2018., Arena, Zagreb - Europsko rukometno prvenstvo, skupina I, 4. kolo, Hrvatska - Norveska. Ivan Stevanovic. Photo: Igor Kralj/PIXSELL
FOTO: PIXSELL

Hrvatska rukometna reprezentacije pobijedila je Norvešku 32:28

Igrači Line Červara na početku su poveli 3:0 i prednost su održavali do samog kraja te Norveška nije vodila niti jednom u utakmici. Kod naših su najbolji bilo golman Ivan Stevanović sa 14 obrana te Manuel Štrlek sa 6, Luka Cindrić sa 5 te Marko Mamić sa 4 gola.

U posljednjem kolu protiv Francuske

U posljednjem kolu Hrvatska će u srijedu igrati protiv Francuske, a isti dan sastaju se i Švedska i Norveška. Treba naglasiti kako Hrvatska i Norveška u ovom trenutku imaju utakmicu više od ostalih ekipa u grupi, pa tablica trenutno izgleda ovako:

Francuska 6
Hrvatska 6
Švedska 4
Norveška 4
Srbija 0
Bjerlorusija 0

Dvije najbolje ekipe iz grupe plasirat će se u polufinale.

Igrali smo puno brže

Na brzu igru Norvežana naša je reprezentacija danas odgovorila na identičan način. Norveška je do osme minute smanjila zaostatak na jedan pogodak (4-3), ali je opet uslijedilo dobro napadačko razdoblje Hrvatske za prvo vodstvo od četiri pogotka (8-4) u 14. minuti.

Hrvatska je na poluvrijeme otišla sa dva gola prednosti (17-15), nakon što je Zlatko Horvat pogodio sedmerac u posljednjim sekundama prvog dijela. Ivan Stevanović je odigrao najbolje poluvrijeme, sakupio sedam obrana, zaustavljao Norvežane u čistim kontrama, šuteve s krilnih pozicija i sa šest metara.

Stevanović zapečatio pobjedu

U prvih pet minuta nastavka Norvežani su se držali na gol zaostatka, a onda je u sedam minuta naša reprezentacija postigla četiri, a primila samo jedan pogodak i prvi put u 43. minuti došla do +4 (24-20). U igri pogodak za pogodak Hrvatska je održavala prednost do 28-24 u 49. minuti. Tad su rumunjski suci isključili Igora Vorija zbog oštrog starta, a Luku Stepančića zbog prigovora.

Norvežani su napadali s dva igrača više, ali je Manuel Štrlek presjekao dodavanje i u kontri podigao prednost na pet golova (29-24). Cindrić je pogodio u 51. minuti za 30-25, ali su Norvežani s dva vezana pogotka smanjili zaostatak na tri gola (30-27) u 53. minuti. U 55. minuti Zlatko Horvat je postigao prvi gol iz igre za četiri razlike (32-28), a pobjedu je zapečatio Ivan Stevanović sa tri obrane u sljedeća tri norveška napada.