Hrvatski boksači Sep i Hrgović izborili su četvrtfinale Svjetskog prvenstva

Četvrtfinalni ogledi na rasporedu su već u subotu, a pobjede bi im osigurale medalju

FOTO: Screenshot

Hrvatski boksači Hrvoje Sep i Filip Hrgović plasirali su se u četvrtfinale Svjetskog prvenstva u Dohi u poluteškoj, odnosno superteškoj kategoriji.

Sep je u svom drugom nastupu u Dohi uvjerljivo svladao Australca Aarona Spagnola jednoglasnom odlukom sudaca, a također jednoglasnom odlukom sudaca pobjedu je upisao i europski prvak Hrgović, koji je u petak po prvi put ušao u ring u Dohi, protiv Bugarina Petra Belberova. Obojica naših predstavnika kontrolirala su borbu od prve do posljednje minute i stjecao se dojam kako bi mogli još pojačati kada bi ih suparnici na to prisilili.

U subotu po medalje

“Boksao sam uglavnom u skladu s trenerskim uputama, iako je moja izvedba mogla biti i bolja. Važno je da sam bodovno bio bolji kod svih sudaca u svim rundama. U subotu navečer boksam protiv Kubanca Julija Cesara la Cruza, dvostrukog svjetskog prvaka. Pošteno je da za svjetsku medalju boksam protiv najboljeg na svijetu! Bolje mu je da bude spreman, jer ja ću sigurno biti”, poručio je nakon meča Sep.

“Prvi meč i prva pobjeda! Nisam baš zadovoljan svojim boksom. Malo sam se uspavao jer već tjedan dana sam u Dohi, a tek sad sam ušao u ring. Vjerujem da će sutra biti bolje, radujem se sljedećem nastupu. Hvala svima na podršci, posebno Hrvatima i ostalima koji su za nas navijali u dvorani. Malo nas je, al’ nas ima! Ako Bog da, u subotu idemo po medalju”, dodao je Hrgović koji će ukrstiti rukavice s Francuzom Tonyjem Yokom.

Četvrtfinalni ogledi na rasporedu su već u subotu, a pobjede u tim mečevima osigurale bi hrvatskim boksačima medalju.