Hrvatski nogometaši kažu da im je bilo teško i da su svjesni kiksa u Azerbajdžanu

Hrvatska je odigrala samo 0-0 na gostovanju kod autsajdera Azerbajdžana

FOTO: AFP

Nakon što je Hrvatska odigrala samo 0-0 na gostovanju u Azerbajdžanu i dodatno zakomplicirala situaciju u kvalifikacijskoj skupini za odlazak na Europsko prvenstvo, neki nogometaši Nike Kovača iznijeli su svoje dojmove. Hrvatska se sada mora oporaviti i u sljedećoj utakmici, protiv Norveške u nedjelju, ostvariti mnogo bolji rezultat.

“Bilo je teško igrati, ali to nije opravdanje, i njima je bilo tako. Imali smo svoje šanse, ali nismo zabili gol. Treba reći da je Prosinečki odlično pripremio svoju momčad, ali sad ne treba dramatizirati. Idemo svojim putem, nismo loše odigrali, a nadam se da ćemo u Norveškoj zabiti neki gol. Naravno da nisam zadovoljan, došli smo po pobjedu, to nismo učinili, ali vjerujem da će u Oslu biti bolje i da će nam se otvoriti realizacija”, prenosi izjavu Ivana Rakitića Večernji list.

Ključan ispit u Norveškoj

“Odigrali smo dobro u ovim uvjetima, imali smo šanse, ali nikako nismo mogli zatresti mrežu. Moramo se dobro odmoriti, utakmica je već u nedjelju i nadam se da će nam tamo procuriti. Teško smo probijali blok Azera, oni su igrali mudro i lukavo, mi smo bili pomalo nervozni, a i sudački je kriterij odgovarao domaćinu, fućkao je svaki kontakt. Ipak, razočaran sam, očito je da mi ne možemo lako ostvariti željeno, opet ćemo se boriti do zadnje utakmice. A pobjedom u Oslu otvorili bismo vrata Eura”, rekao je novi igrač talijanskog Intera.

Razočaranje nije skrivao najbolji igrač hrvatske reprezentacije Luka Modrić. “Razočaran sam, nismo ostvarili ono po što smo došli. Nismo igrali na razini na kojoj smo morali odigrati, iako smo imali nekoliko dobrih šansi. Ali, nije to bila prava Hrvatska. Treba sve analizirati i vidjeti gdje smo griješili, do Osla moramo to ispraviti. Znao sam da s Azerima neće biti lako, to se i pokazalo, čak su domaćini i zaslužili taj bod. Igrali smo na mahove, bez kontinuiranog pritiska i jačeg ritma”, rekao je nogometaš Real Madrida.