Hrvatski odbojkaši upisali su i drugi poraz na Europskom prvenstvu, sada od Talijana

Hrvatska u nedjelju igra za treće mjesto u skupini

Croatia's Igor Omrcen hits a return against France's Kevin Tillie during the Pool B match between Croatia and France at the European Volleyball Championships in Turin on October 9, 2015.  AFP PHOTO / MARCO BERTORELLO
FOTO: AFP

Hrvatska muška odbojkaška reprezentacija u susretu je 2. kola skupine B na Europskom prvenstvu u Torinu pretrpjela i drugi poraz, bolji od naših reprezentativaca bili su domaćini Talijani sa 3-0 (25-22, 25-21, 25-19).

Prva dva seta odvijala su se praktički na isti način, Hrvatska je bolje otvorila i na prvi tehnički “time-out” odlazila s laganom prednosti (8-5 u prvom, 8-7 u drugom setu), ali već do drugog tehničkog “time-outa” Italija bi preuzela kontrolu rezultata (oba puta po 16-14), a zatim se odvajala i na pet poena prednosti prije no što bi se Hrvatska uspijevala primaknuti, ali ne i preokrenuti rezultat. Treći je set protekao u dominaciji Talijana od samoga početka, te je završen s uvjerljivih 25-19.

U nedjelju novi meč

U drugom susretu skupine B Francuska je svladala Estoniju sa 3-1 (25-13, 25-22, 22-25, 25-18).

Nakon dva kola Italija i Francuska imaju po maksimalnih šest bodova, te će u međusobnom susretu u nedjelju odlučivati koja će od tih reprezentacija izravno u četvrtfinale, a koja će to morati izboriti kroz dvoboj drugog kruga protiv treće reprezentacije iz skupine D, dok će Hrvatska i Estonija, koje su bez bodova, također u nedjelju od 15 sati u međusobnom ogledu igrati za treće mjesto u skupini koje osigurava još jednu eliminacijsku utakmicu protiv druge reprezentacije iz skupine D. Poraženi će kući bez pobjede.