Hrvatski rukometaši ne gube nadu u polufinale Eura, Horvat kaže da razmišljaju samo o Poljacima

Pouka iz poraza od Francuske valjda je izvučena, slijedi ogled s domaćinima

08.01.2016., Ivanic Grad - Pripremna utakmica Hrvatske rukometne reprezentacije protiv Slovenije uoci Europskog prvenstva u Poljskoj. Zlatko Horvat.  Photo: Petar Glebov/PIXSELL
FOTO: PIXSELL/PIXSELL

Hrvatski rukometaši u subotu su doživjeli poprilično neugodan poraz od francuskih suparnika u utakmici koja je bila iznimno važna zbog kombinacija koje vode u polufinale Europskog prvenstva. Unatoč rezultatski ružnih 24-32 šanse još postoje i izabranici Željka Babića ne gube nadu.

“Nije još zaboravljen poraz, još se prisjećamo te utakmice. Žao nam je da smo u nekim trenucima tako loše odreagirali, ali što je tu je. Iz ovog moramo izvući pouku i odigrati što bolje protiv Poljaka”, izjavio je Zlatko Horvat za RTL odbivši se upuštati u kombinacije koje Hrvatsku vode među posljednja četiri Eura kojem je domaćin Poljska.

‘Sve je moguće’

A, kombinacija je sljedeća – Norveška mora ostati na šest bodova, dok Poljska mora slaviti u ogledu protiv Bjelorusije, a potom izgubiti od Hrvatske s barem osam golova razlike postignu li hrvatski reprezentativci 34 pogotka. Broj postignutih golova postaje nevažan upišu li hrvatski rukometaši pobjedu s devet golova prednosti.

“Mi ćemo razmišljati sad samo o Poljacima, da se što bolje pripremimo protiv njih, to je dobra prilika da se vratimo na onaj stari kolosijek i mislim da to možemo pokazati protiv Poljske. Oni su ozbiljna ekipa. Jučer su ih Norvežani pobijedili i znači da je sve moguće”, zaključio je Horvat.