Hrvatski rukometaši u polufinalu Europskog prvenstva nakon velike pobjede nad Poljacima!

Utakmica polufinala protiv Španjolaca igra se u petak u 21 sat u Krakowu

Marino Mari? (L) of Croatia scores a goal against Micha? Szyba (R) of Poland during the match of the Men's 2016 EHF European Handball Championship between Poland and Croatia in Krakow on January 27, 2016. / AFP / ATTILA KISBENEDEK
FOTO: AFP

Hrvatska reprezentacija plasirala se u polufinale Europskog rukometnog prvenstva nakon visoke pobjede 37-23 nad domaćinom Poljskom i u petak će u Krakovu protiv Španjolske igrati za ulazak u finale.

Bila je to večer za pamćenje, igra kakvu su ljubitelji hrvatskog rukometa čekali od one utakmice trećeg kola natjecanja protiv Islanda (37-28). Manuel Štrlek postigao je 11 pogodaka, Marino Marić sedam, Zlatko Horvat pet, Ivan Čupić i Ivan Slišković po četiri, Marko Kopljar tri, Luka Šebetić dva i Domagoj Duvnjak jedan pogodak. Odličan je bio vratar Ivan Stevanović koji je obranio 13 od 35 udaraca Poljaka (37 posto), kod kojih su najefikasniji bili Karol Bielecki i Michal Daszek s po četiri pogotka.

Serija 8-0 na početku drugog poluvremena

Hrvatski rukometaši odlično su krenuli u utakmicu povevši s 3-0 u šestoj minuti utakmice. Polako su nastavili igrači izbornika Željka Babića graditi rezultat, a u 24. minuti stigli su do pet pogodaka prednosti (11-6). Minutu i 18 sekundi prije kraja imali su i šest pogodaka viška nad Poljacima (15-9), ali su poljski reprezentativci uspjeli smanjiti na 15-10.

U nastavku totalni šok za 15.000 navijača Poljske u u Tauron Areni u Krakowu. Hrvatski rukometaši su u prvih 10 minuta nastavka postignuli osam uzastopnih pogodaka za 23-10. A 17 prednosti imali su hrvatski rukometaši u 49. minuti (30-13). Uslijedila je serija domaćina od pet pogodaka za 30-18. No, do kraja utakmice Hrvatska je uspjela održati prednost i na kraju slaviti 37-23.