Neki mediji javljaju da hrvatski navijači ne smiju ući na stadion u Bakuu s obilježjima reprezentacije

Odluka je donesena na sastanku predstavnika nogometnih saveza

16.11.2014., Milano, stadion San Siro - Kvalifikacijska utakmice Italija - Hrvatska za odlazak na Europsko prvenstvo. Hrvatski navijaci. 
Photo: Goran Stanzl/PIXSELL
FOTO: PIXSELL/PIXSELL

Kvalifikacijski ogled Azerbajdžana i Hrvatske koji započinje danas u 18 sati po hrvatskom vremenu na Bakcell Areni bit će lišen navijačkog dekora, barem što se hrvatskih navijača tiče.

Podsjetimo, Hrvatski nogometni savez kažnjen je zbog iscrtavanja kukastog križa na Poljudu, vidljivog tijekom utakmice protiv Italije, oduzimanjem jednoga boda, novčano u iznosu od 100.000 eura, dvjema utakmicama bez gledatelja i zabranom odigravanja utakmica na Poljudu u ovom kvalifikacijskom ciklusu.

Tako je odlučeno na sastanku

Zbog straha od izbacivanja iz natjecanja Hrvatski nogometni savez je nakon razgovora sa predstavnicima sigurnosnih službi donio odluku prema kojoj do kraja kvalifikacija neće voditi navijače na gostujuće utakmice.

Baku je u srijedu bio poprište sastanka nogometnih Saveza Azerbajdžana i Hrvatske na temu gostujućih navijača, pri čemu je donesena odluka da publika na stadion ne smije s hrvatskim obilježjima. Konkretno, takvima će ulazak na Bakcell Arenu biti zabranjen, javlja Slobodna Dalmacija.