Iako vjerojatno uskoro odlazi, Van Gaal je održao vrlo nadahnut govor na zabavi Manchester Uniteda

Britanski tabloid piše da United za trenera želi dovesti Josea Mourinha

FOTO: AFP

Trener Manchester United Louis van Gaal u ponedjeljak je održao motivacijski govor svojim igračima o zajedništvu momčadi, u svojoj borbi da zadrži posao trenera ovog slavnog engleskog kluba koji u posljednje vrijeme igra slabo.

Louis van Gaal je za govor dobio aplauz okupljenog mnoštva, njih oko 200 koji su bili prisutni na Božićnom ručku u Carrington trening kampu.

“Mi smo Manchester United i preživjet ćemo jedino ako se budemo držali zajedno”, bila je poruka Van Gaala koji je pod velikim pritiskom nakon što u posljednjih šest utakmica sa svojim Crvenim vragovima nije ostvario pobjedu, a doživio je i tri poraza. Posljednji poraz došao je u 17. kolu Premier lige ovog vikenda, kad su na svom Old Traffordu izgubili od Norwicha 2-1.

Mourinho je odmah spreman preuzeti United

Vlasnici Uniteda, američka obitelj Glazer, zajedno sa izvršnim dopredsjednikom kluba Ed Woodward stavili su na razmatranje moguću promjenu na klupi svog klupa i tim povodom stupili u kontakt sa Joseom Mourinhom, slavnim trenerom koji je prošloga tjedna dobio otkaz u Chelseaju. Mourinho je dao do znanja kako je spreman odmah preuzeti Manchester United.

Jorge Mendes
Jorge Mendes AFP

Prema pisanju Daily Maila, izvori bliski Unitedu kazali su kako su čelnici Uniteda zamolili Mourinhovog agenta Jorgea Mendesa da kaže svom klijentu da se ne zalijeće sa novim poslom, jer ga žele vidjeti na Old Traffordu.

Mendesova riječ posebno će se slušati

Mendes je čovjek koji je ima bliski odnos sa bivšim trenerom Manchester Uniteda, slavnim Sir Alexom Fergusonom i bivšim izvršnim predsjednikom kluba Davidom Gillom, a ovaj poznati nogometni agent je u Manchester United doveo nogometaše poput Cristiana Ronalda, Nanija, Andersona, Davida de Gee. Uz to, posredovao je pri dovođenju Radamela Falcaa i Angela di Marije na Old Trafford, a jedan je od zaslužnih što je David de Gea ljetos potpisao novi ugovor sa Manchester Unitedom. Mendes ima jaki utjecaj u klubu i za United je jako bitan.

No, Van Gaala to ne zanima baš previše. On hoće okrenuti kolo sreće na svoj konto i konačno početi pobjeđivati. Nizozemac priliku vidi u Božićnom razdoblju, u srazovima protiv Stoke Cityja i Chelsea.