Ivica Kostelić se jako naljutio na organizatore utrke u kojoj u petak nije nastupio

U obrazloženju stoji da je hrvatski skijaš ozlijedio leđa

FOTO: AFP

Hrvatski skijaš Ivica Kostelić u petak nije nastupio u alpskoj kombinaciji u Kitzbühelu, utrci u kojoj je četiri puta pobjeđivao u karijeri. U obrazloženju stoji da je ozlijedio leđa pa će najbolji hrvatski skijaš odmarati sve do 19. veljače.

Inače, u utrci je slavio Francuz Alexis Pinturaut, a bodove su osvojili Filip Zubčić (17.) i Natko Zrnčić-Dim (18.), a Kostelić, koji je u utrci superveleslaloma trebao startati s brojem 82, jako se naljutio na organizatore. Svoju ljutnju zbog visokog startnog broja na utrci na kojoj je čak jednom slavio, Ivica je objasio na svom Facebook profilu.

The message is intended for representatives of the FIS Alpine World Cup Tour: Markus Waldner, the chief judge of the FIS…

Gepostet von Ivica Kostelic am Donnerstag, 21. Januar 2016

Nije Kostelić, koji je bio ukupni pobjednik Svjetskog kupa 2011. govorio općenito, već je u svom obraćanju jučer izravno prozvao odgovorne:

“Poruka je namjenjena predstavnicima FIS-a: Markusu Waldneru, glavnog sucu FIS-a na utrkama muškog Svjetskog kupa. Kitzbuheler ski klubu kao organizatoru utrka Hahnenkamm u Kitzbuhelu, trenerima i natjecateljima Svjetskog kupa.

‘Pitanje pravednosti’

Sutra se u Kitzbuhelu voze superveleslalom i alpska kombinacija koja podrazumijeva jednu dodatnu slalomsku voznju uvečer sto se zajedno s vremenom superveleslaloma broji za alpsku kombinaciju.

Moje trenutna pozicija u startnom poretku alpske kombinacije je 7. Sutra moram startati superveleslalom sa brojem 82, dakle prema startnom poretku superveleslaloma. Smatram da je mnogim kombinatorcima koji se nalaze u sličnoj poziciji kao i ja stvoren programirani hendikep te nam je već prije starta utrke oduzeta fer prilika za vrhunski rezultat u alpskoj kombinaciji.

Iako mogu gotovo sigurno pretpostaviti vaš odgovor, ja iznosim ovaj primjer kao otvoreno pitanje pravednosti takvih zakona, a također to predstavljam svekolikoj svjetskoj sportskoj javnosti da i ona procijeni da li je to fer i u duhu sportskih vrijednosti.”