Iz Bayerna poručuju da neće prodati Thomasa Müllera Manchester Unitedu

Predsjednik njemačkog kluba oštro je demantirao prodaju njemačke zvijezde

TOPSHOTS
Bayern Munich's forward Thomas Mueller gestures during the UEFA Champions League football match FC Barcelona vs FC Bayern Muenchen at the Camp Nou stadium in Barcelona on May 6, 2015.     AFP PHOTO/ JOSEP LAGO
FOTO: AFP

Prije nekoliko dana smo javili da je Manchester United jako zainteresiran za njuemačkog napadača i člana Bayern Munchena Thomasa Müllera, no sada su vrlo ošto poručili Unitedu da ne namjeravaju prodati 25-godišnjeg napadača.

Neki igrači nemaju cijenu

Predsjednik bavarskog kluba Karl-Heinz Rummenigge rekao je na konfernciji za medije u Kini, gdje se Bayern priprema za novu sezonu: “Igrači poput Mullera nemaju cijenu. Mi bismo bili ludi da ga pustimo”.

Već smo pisali da bi Müller razmotrio transfer u engleski Manchester United, iako u njemačkom klubu inzistiraju da ga ne žele prodati, a to je javio ugledni engleski list Guardian. Isti izvor javlja da Mülleru laska interes Unitedovog trenera Louisa van Gaala, ali da je svjestan Bayernovog stava oko tog pitanja.

Dvostruka primanja

United zna da se Bayern ne želi odreći Müllera, no nada se da bi Nijemci ipak mogli pristati na izdašnu ponudu koja bi iznosila oko 80 milijuna eura, a napadačeva plaća bi iznosila 20 milijuna godišnje, a 380 tisuća eura tjedno. To je dvostruko veći iznos od onoga koji Müller zarađuje u Bayernu.

United je u ovom prijelaznom roku kupio već četiri igrača. Memphis Depay je stajao 25 milijuna funti, Morgan Schneiderlin dva milijuna više, Matteo Darmian 12,7 milijuna funti, a Bastian Schweinsteiger oko 15. Ukupno je engleski klub već potrošio oko 80 milijuna funti.

https://www.youtube.com/watch?v=u-LUTKoJvXQ