Iz Bayerna potvrdili da žele kupiti Di Mariju iz Manchester Uniteda (koji ovog ljeta stvarno puno troši)

Sportski direktor je rekao da ga žele dovesti, no trenutno su po tom pitanju pasivni

FOTO: AFP/Getty Images/AFP

Sportski direktor prvaka Njemačke, Bayern Munchena, Mathias Sammer potvrdio je da je njeghov klub zaitetresiran za transfer nogometaša Manchester Uniteda Angela Di Marije. Kako je objavio istaknuti novinar Bilda Christian Falk na Twitteru, Sammer je rekao da bavarski tim želi dovesti Argentinca, no trenutno su po tom pitanju pasivni.

Di Maria je došao u klub iz Manchestera prošlog ljeta iz Real Madrida, i to za rekordno velik novac, ali nije uspio opravdati očekivanja na Old Traffordu. Stoga su se pojavile priče da je 27-godišnji Argentinac na izlaznim vratima Uniteda, kojem treba novac jer je ovog ljeta u svohje redove doveo neke (poprilično skupe) igrače, a tu se ne namjerava zaustaviti.

https://www.youtube.com/watch?v=6vCd5s-U3lQ

Uz već obavljeni transfer nizozemske zbijezde Memphisa Depaya iz PSV-a, United je u ponedjeljak objavio dolazak nova dva pojačanja. Podsjetimo, s velikim je zadovoljstvom menadžer Manchester Uniteda Louis van Gaal prokomentirao dolazak dvojice nogometaša koji su u ponedjeljak i službeno potvrđeni kao igračka pojačanja kluba s Old Trafforda.

Riječ je o Bastianu Schweinsteigeru (30) koji je potpisao trogodišnji ugovor po odlasku iz minhenskog Bayerna i Morganu Schneiderlinu (25) koji stiže iz Southamptona i koji se obvezao na četverogodišnju suradnju uz opciju produljenja za još jednu godinu.

Ukupno 55 milijuna eura

“Schweinsteiger donosi bogato iskustvo i izvrstan je dodatak našoj momčadi. Schneiderlin je, pak, iznimno talentiran igrač velike energije čije će vještine pogodovati našim igračima”, izjavio je nizozemski stručnjak koji je njemačkog reprezentativca, sada plaćenog 20 milijuna eura, vodio od 2009. do 2011. godine kada je bio trener minhenske momčadi.

Dvojica veznjaka koštala su klub 55 milijuna eura. Od odlaska Sir Alexa Fergusona s klupe udarne momčadi 2013. godine, Manchester United potrošio je više od 400 milijuna eura na pojačanja.