HNS i Šuker su prilično uznemireni zbog kukastog križa na Poljudu (naravno, s razlogom)

- Nadamo se da će policija pronaći krive - rekao je glasnogovornik HNS-a

12.06.2015., stadion Poljud, Split - Kvalifikacijska utakmica za odlazak na
Europsko prvenstvo koje ce se odrzati 2016. godine u Francuskoj, skupina H,
6. kolo, Hrvatska - Italija. Davor Suker. Photo: Ivo Cagalj/PIXSELL
FOTO: Ivo Cagalj/PIXSELL/PIXSELL

– Ispričavamo se gledateljima i igračima obje reprezentacije zbog nacističkog simbola. Koliko zasad znamo, radi se o sredstvu koje se nanosi na teren 24 ili 48 sati prije. U poluvremenu smo to sanirali koliko smo mogli. Ovo je sabotaža, kriminalno djelo. Sramota za cijelu Hrvatsku – izjavio je glasnogovornik Hrvatskog nogometnog saveza Tomislav Pacak, a prenosi 24 sata.

Svastiku koju su primijetili svi na tribinama Poljuda, primijetili su i gostujući novinari pa su informaciju produžili do Talijanskog nogometnog saveza koji je cijeli slučaj prijavio Uefi.

Šuker se obratio talijanskim medijima

– Nadamo se da će policija pronaći krive. Osuđujemo ovaj čin. To je službeni stav Hrvatskog nogometnog saveza i nitko drugi, ni izbornik ni igrači o tome neće pričati – dodao je glasnogovornik HNS-a.

Hrvatskoj prijeti oduzimanje bodova ili čak izbacivanje iz natjecanja. Svjestan je toga predsjednik Saveza Davor Šuker koji se nije htio obratiti hrvatskim medijima, ali jest talijanskim.

– Navijači ne poštuju pravila i to je problem s kojim se nosima. Ljut sam, pričat ćemo o tome sutra – kazao je Šuker dodavši da se nadam da će obje reprezentacije s utakmice koja je u petak završila 1-1 naći svoje mjesto na Euru u Francuskoj.