Iz Urugvaja sada traže da se ukine Suarezova suspenzija (jer je Fifa korumpirana)

Suarez je kažnjen nakon što je na prošlogodišnjem Svjetskom prvenstvu ugrizao talijanskog reprezentativca

Uruguay's forward Luis Suarez (C) falls next to Italy's defender Giorgio Chielini and goalkeeper Gianluigi Buffon (R) during their FIFA Confederations Cup Brazil 2013 third-place football match, at the Fonte Nova Arena in Salvador, on June 30, 2013.   AFP PHOTO /
FOTO: AFP/AFP

Nakon što su uhićeni neki visoki dužnosnici u Fifi i tu organizaciju trese veliki korupcijski skandal, urugvajski mediji sada javljaju da će nogometni savez njihove zemlje tražiti da se zbog toga ukine suspenzija urugvajskom napadaču Luisu Suarezu.

Kažnjen zbog ugriza

Suarez je, naime, suspendiran nakon što je na prošlogodišnjem Svjetskom prvenstvu ugrizao talijanskog reprezentativca Giorgija Chiellinija, a sada u Urugvaju smatraju da ta suspenzija ne bi trebala vrijediti jer ju je odredila organizacija koja je osmunjičena za korupciju.

Taj zahtjev još nije službeno podnesen, a da bi do toga došlo, Urugvajski nogometni savez prvo će tražiti Suarezov pristanak. Ukoliko se suspenzija doista ukine, urugvajski nogometaš mogao bi igrati za svoju zemlju na nadolazećem prvenstvu Južne Amerike ove godine.