Hrvatski nogometaši stigli su u Rusiju, a izbornik Čačić je ponovio je da će tamo igrati s dva napadača

Hrvatska reprezentacija u Rusiji u utorak igra prijateljsku utakmicu

Ante Čačić
FOTO: PIXSELL

Hrvatska nogometna reprezentacija otputovala je u ponedjeljak ujutro u Rostov na Donu gdje će u utorak odigrati prijateljsku utakmicu protiv Rusije. U zrakoplovu za Rusiju našlo se samo 16 igrača budući da su posljednjih dana zbog ozljeda otpali Pranjić, Subašić i Ćorluka, a još ranije Rakitić i Antolić. Na Modrića i Lovrena izbornik Ante Čačić za ovu akciju ne računa, a Kovačića i Pjacu je posudio U-21 reprezentaciji koju u utorak očekuje važan dvoboj protiv Španjolske u borbi za Euro.

“Neke stvari nismo mogli predvidjeti”

Čačić će tako u Rostovu imati na raspolaganju prilično ‘šarenu’ momčad, a zanimljivo je da će u vrhu napada ovom prilikom zaigrati s dvojicom igrača.

“Dogodilo nam se nekoliko ozljeda, tako da smo ostali na 16 igrača. Neke stvari nismo mogli predvidjeti, ali spremni smo za utakmicu. Napadački par će činiti Mario Mandžukić i Nikola Kalinić, to su dobri igrači koji su sposobni igrati u različitim sustavima. Nismo imali vremena za uigravanje, ali ne bojim se za njih. Osim toga, već me neko vrijeme intrigira ova opcija, a sada ih konačno imamo prilike vidjeti zajedno”, naglasio je Čačić uoči polaska u Rusiju.

Ni Rusi nisu kompletni

Ni Rusi neće igrati u kompletnom sastavu, ali hrvatski je izbornik uvjeren da to neće narušiti kvalitetu utakmice. “Rusija ima veliki fond kvalitetnih igrača i siguran sam da će biti u odličnom izdanju”, završio je Čačić.

Hrvatski reprezentativci stigli su u Rusiju, a Hrvatski nogometni savez to je objavio na Facebooku.

Hrvatska je sretno stigla u Rostov na Donu. #Hrvatska #Rostov #Russia #Croatia

Posted by Hrvatski nogometni savez on 16. studeni 2015