Izbornik Perasović daleko od euforije, upozorava na propuste u obrani

'Možemo biti zadovoljni čvrstinom koju smo pokazali', smatra Perasović

14.08.2015., Arena Zagreb, Zagreb - Prijateljska kosarkaska utakmica Hrvatska - Njemacka. Pripremni susret uoci Eurobasketa 2015 koji ce prvi puta odrzati u cetiri drzave. Hrvatska (Zagreb), Njemacka (Berlin), Litvija (Riga) i Francuska (Montpellier)  ugostit ce kosarkase tijekom grupnih susreta dok ce se zavrsnica turnira odrzati u francuskom Lilleu. Izbornik Velimir Perasovic.
 Photo: Slavko Midzor/PIXSELL
FOTO: PIXSELL/PIXSELL

Izbornik hrvatske muške košarkaške reprezentacije Velimir Perasović usprkos visokoj 80-63 pobjedi protiv Njemačke u Bremenu u pripremnoj utakmici za Europsko prvenstvo smatra da njegova momčad ima još dosta prostora za napredak.

“Možemo biti zadovoljni s dobrim dijelom utakmice. Još uvijek nije to, bez obzira na rezultat, nešto što bi nas trebalo bacati u euforiju. Zahvaljujući zoni u drugoj četvrtini zaustavili smo veliki dio obrambenih propusta koje smo imali u prvoj. To nas je vratilo u prednost koju smo kasnije održavali. Ne možemo očekivati da nam te alternativne obrane donose rezultat i moramo poraditi više na individualnoj obrani, jer ona donosi rezultat”, izjavio je Perasović.

Napadački bolje

14.08.2015., Arena Zagreb, Zagreb - Prijateljska kosarkaska utakmica Hrvatska - Njemacka. Pripremni susret uoci Eurobasketa 2015 koji ce prvi puta odrzati u cetiri drzave. Hrvatska (Zagreb), Njemacka (Berlin), Litvija (Riga) i Francuska (Montpellier)  ugostit ce kosarkase tijekom grupnih susreta dok ce se zavrsnica turnira odrzati u francuskom Lilleu.  Dennis SChroder, Roko Leni Ukic.  Photo: Slavko Midzor/PIXSELL

Za razliku od utakmice protiv istog suparnika u petak u Zagrebu, kada je Hrvatska u prvih 40 minuta postigla 64 poena, u Bremenu je napadačka igra bila mnogo bolja, postotak šuta s distance bio je bolji, pa je naša reprezentacija utakmicu završila sa 80 koševa.

“Napadački smo odigrali puno bolje nego u Zagrebu, ali to su još uvijek pripremne utakmice, i Nijemci su izvan ritma. Možemo biti zadovoljni čvrstinom koju smo pokazali, a u ovom trenutku jedino zabrinjava ozljeda Lafayettea”, zaključio je hrvatski izbornik.

Hrvatska je tako ostala neporažena i nakon četvrte ovoljetne provjere, a sljedeće pripremne utakmice će odigrati na turniru u Litvi protiv Turske (18. kolovoza) i domaćina (19. kolovoza).