Nekad je nužno odabrati stranu

Izgleda da su španjolski mediji sigurni da će Modrić biti glavni Benitezov igrač

Marca piše da igra Reala ide preko hrvatskog reprezentativca

FOTO: AFP

Luka Modrić bio je drugi najbolji igrač Reala u pripremnim utakmicama Madriđana odigranim na turneji po Australiji i Kini, sudeći prema ocjenama izvjestitelja španjolskog sportskog dnevnika Marce. Modrić je u tri tjedna provedena pod novim trenerom Rafaelom Benitezom dobio ocjenu 6,6, a bolji od njega je bio samo vezni igrač Isco s ocjenom 7. “Igra u napadu nastavlja prolaziti preko njegovih kopački”, ističe Marca u sažetku Modrićeve igre u pripremnom razdoblju.

“Ključan je igrač Reala i kod Beniteza. Dokazao je da je ozljeda stvar prošlosti. Preko njega protiče igra, a Hrvat pokazuje zašto momčad ne funkcionira kada on nije tu”, pišu novinari dnevnika čije je sjedište u Madridu.

Solidna minutaža

Luka Modrić je tijekom priprema odigrao tri puna poluvremena, ukupno 135 minuta, počevši susrete u prvoj postavi protiv Rome, Manchester Cityja i Milana. Nije nastupio jedino u trećoj pripremnoj utakmici protiv milanskog Intera, nakon što je prvo na treningu, a zatim i na utakmici protiv Manchester Cityja, dobio neugodan udarac. U utorak će Real Madrid nastupiti na pripremnom Audi turniru u Muenchenu, a protivnik mu je bivši Modrićev klub londonski Tottenham. U drugom polufinalu igraju domaći Bayern i Milan.

Iz Munchena će madridska momčad otputovati u Oslo, gdje će u nedjelju 9. kolovoza igrati prijateljsku utakmicu protiv Valerenge, što će “kraljevskom klubu” biti sedma pripremna utakmica uoči starta španjolskog prvenstva koje za Real započinje 23. kolovoza gostovanjem kod Sportinga iz Gijona.