Nekad je nužno odabrati stranu

Balićev otac se javno ispričao što je gađao Hajdukovu klupu jer je trener Burić izvadio njegovog sina iz igre

'Žao mi je zbog svega i svima se ispričavam' poručio je Balić stariji

04.03.2015., Split - Nogometas HNK Hajduka Andrija Balic s ocem Ivicom Balicem.
Photo: Tino Juric/PIXSELL
FOTO: PIXSELL/PIXSELL

Ivica Balić, otac Hajdukova nogometaša Andrije, ispričao se javnosti zbog nepromišljenog čina s utakmice splitske momčadi i Slovana iz Libereca igrane na Poljudu u četvrtak.

Hajdukov trener Ivica Burić u 33. minuti ogleda usmjerio je Balića prema klupi momčadi koja je u tim trenucima zaostajala 0-1. Istim rezultatom završio je prvi ogled ovih klubova u ogledima koji su odlučivali koji će od njih nastupiti u skupinama Europske lige i sve je naslućivalo da od velike proslave u Splitu ništa neće biti. U konačnici je upravo tako i bilo i Slovan je uz ukupnih 2-0 izborio nastup u Europi.

Ipak, priča dana je Balić stariji koji je ljutit bacio mobitel u smjeru Hajdukove klupe i koji je, tvrde očevici, proletio tek metar uz nju. Osude su stigle sa svih strana i Ivica Balić u petak se posuo pepelom:

Besana noć

“Jako mi je žao zbog reakcije na utakmici protiv Slovana, a jedino što mogu napraviti u ovom trenutku je ispričati se svima. Da mogu sada bih išao po gradu od čovjeka do čovjeka i svima bih se ispričao. Žao mi je i ispričavam se Hajduku, treneru Buriću, Andriji i njegovim suigračima, navijačima, svima koji su bili sinoć na Poljudu. Krivo mi je zbog toga što se dogodilo. Nisam cijelu noć mogao spavati. Bio sam ljutit, nervozan zbog rezultata i svega, a onda se dogodilo to što se dogodilo kad je Andrija izašao iz igre. Reagirao sam nepromišljeno, pod stresom.”

Demantirao je Balić stariji pritom da je mobitelom ciljao trenera Burića:

“Moram naglasiti da nisam bacio mobitel prema treneru Buriću niti mi je bila namjera bilo koga gađati. Trener je taj koji odlučuje tko će igrati, to je njegova odluka. Moja reakcija je bila nepromišljena. Tek mi je kasnije došlo u glavu što se sve moglo dogoditi i kakve je posljedice ovaj moj nepromišljeni potez mogao izazvati. Jednostavno sam u trenutku pukao. Mogao se dogoditi nešto zbog čega bih cijeli život ispaštao i ja i Hajduk i moje dijete. Žao mi je zbog svega. Još jednom se svima ispričavam.”