Jedan portal za nogometnu statistiku uvrstio je hrvatskog reprezentativca u najgoru Bayernovu momčad tisućljeća

'Unatoč svojoj izvrsnosti, Bayern je bio klub nekih zaista netalentiranih igrača.'

FC Basel's Swiss midfielder Xherdan Shaqiri (C) and Bayern Munich's Croatian striker Ivica Olic (R) and his teammate Croatian midfielder Danijel Pranjic (L) vie for the ball during the second football UEFA Champions League group E match between FC Basel 1893 and Bayern Munich in Basel, Switzerland, on September 28, 2010. AFP PHOTO / CHRISTOF STACHE / AFP PHOTO / CHRISTOF STACHE
FOTO: AFP

Devet od petnaest naslova prvaka njemačkog nogometnog prvenstva u ovom tisućljeću osvojio je minhenski Bayer, i danas dominanta bundesligaška momčad. Među tih devet sezona nalazi se njih sedam u kojima su stiglil i do dvostruke krune osvojivši pritom i DFB-Pokal.

“Unatoč svojoj izvrsnosti, Bayern je bio klub nekih zaista netalentiranih igrača koji su oblačili njegov crveni dres”, piše portal za nogometnu statistiku Squawka i nudi jedanaestoricu po pozicijama složenih igrača za koje ondje u ovom stoljeću, njihovo je mišljenje, nije bilo razloga da se tamo i nađu.

Nije se dokazao

U toj postavi mjesta se stvorilo i za hrvatskog nogometnog reprezentativca Danijela Pranjića za kojeg se tvrdi:

“Bio je uragan u oba smjera po lijevoj strani terena za Heerenveen u Nizozemskoj, a Louis van Gaal ga je doveo istovremeno kada i Braafheida, pomaknuvši Philippa Lahma na mjesto desnog beka. Pranjić je bio tek neznatno bolji od Braafheida i on je sam izgubio svoje mjesto u korist mladog Holgera Badstubera.”

Pranjić je bio Bayernov igrač, baš kao i Ivica Olić, od 2009. do 2012. godine kada je preselio u Panathinaikos. Trofejima najuspješnija sezona bila je ona 2009/10 kada je osvojen ligaški naslov, DFB-Pokal i Superkup. Igrano je tada i finale Lige prvaka.