Jedan španjolski sportski dnevnik otkrio je koji je točan razlog Modrićeve smanjene minutaže u ovoj sezoni

Hrvatski veznjak odigrao je tek deset utakmica u punoj minutaži za Real

Real Madrid's Croatian midfielder Luka Modric (C) reacts after scoring during the UEFA Champions League group A football match between Shakhtar Donetsk and Real Madrid in Lviv on November 25, 2015. AFP PHOTO / SERGEI SUPINSKY /
FOTO: AFP

Luka Modrić jedna je od udarnih igala ovog Real Madrida čega su svjesni i klub i trener Rafael Benitez“, uvod je teksta kojim madridska Marca veliča Modrićev učinak u redovima Realove momčadi i podsjeća koliko u klubu paze na njegovo zdravlje.

Smanjena minutaža ili propuštanje nekih utakmica rezultat su ideje kojom se u klubu vode kako bi hrvatski nogometni reprezentativac odradio sezonu bez ozljeda za razliku od prošle čiji je velik dio morao propustiti, otkriva se.

Samo jedna propuštena utakmica

Modrić je stoga mnogo manje korišten pa je odigrao, precizno se navodi, 63.5 posto od moguće ukupne minutaže u Ligi prvaka i 82.1 posto u španjolskom prvenstvu.

U ovoj je sezoni hrvatski veznjak odigrao tek deset utakmica u punoj minutaži za Real, odnosno njih polovicu. A većina ih je stigla u otvarajućem dijelu nakon kojeg je Benitez počeo 30-godišnjaka manje koristiti. Rezultat toga je, zaključuje se u tekstu, samo jedna propuštena utakmica, ona na domaćem travnjaku protiv Levantea.