Još jedna briljantna pobjeda Hrvatske; dobili smo Island sa sedam razlike

Rukometaši su pobijedili Island sa 29-22. Cindrić proglašen igračem utakmice

14.01.2018., Spaladium Arena, Split - Europsko rukometno prvenstvo, skupina A, 2 kolo, Hrvatska - Island.  Marko Mamic, Luka Cindric
Photo: Slavko Midzor/PIXSELL
FOTO: PIXSELL

Hrvatska muška rukometna reprezentacija u splitskoj Spaladium Areni odigrala je drugu utakmicu na Europskom prvenstvu i pobijedila Island sa 29-22. Luka Cindrić proglašen je igračem utakmice – zabio je sedam golova i briljantno predvodio hrvatski napad. Hrvatska je tako, nakon Srbije, dobila još jednu utakmicu.

Inače, na velikim natjecanjima (OI, SP, EP) Hrvatska nikada nije izgubila od Islanda. U sedam utakmica igranih na olimpijskim igrama, svjetskim i europskim prvenstvima ostvarili smo šest pobjeda i jedan remi. Islanđani su Hrvatsku dobili samo jednom i to u prvoj međusobnoj utakmici, 1993. godine u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo u Hafnarfjorduru sa 24-22.

Hrvatska vodi na ljestvici

Hrvatsku je do druge pobjede predvodio Cindrić sa sedam golova, Manuel Štrlek je zabio pet, dok su Igor Karačić, Luka Stepančić i Marko Mamić postigli po četiri gola. Ivan Stevanović imao je sedam obrana, sve u drugom poluvremenu.

Na ljestvici sada vodi Hrvatska s četiri boda, Island i Švedska imaju po dva boda, dok je Srbija posljednja bez bodova. U posljednjem kolu 16. siječnja sastaju se Srbija i Island, te Hrvatska i Švedska.