Nekad je nužno odabrati stranu

Josip Pivarić za Telegram: Nedostaju nam Mamićevi govori pred utakmice

Lijevi bočni zagrebačkog Dinama uoči nastavka sezone

16.09.2015., stadion Maksimir, Zagreb - UEFA Liga prvaka, skupina F, 1. kolo, GNK Dinamo - Arsenal FC. Josip Pivaric.
Photo: Slavko Midzor/PIXSELL
FOTO: PIXSELL

Nogometaši Dinama prošlog su tjedna započeli s pripremama za nastavak sezone. Prvi dio provodi se u Rovinju, a nakon toga slijedi 13 dana boravka u La Mangi (Španjolska). Kao i njegovi suigrači, i lijevi bočni Dinama Josip Pivarić želi osvojiti Prvu HNL i Kup Hrvatske.

Trener Dinama Zoran Mamić napravio je i sastanak s igračima uoči početka priprema. Seniorskoj momčadi priključeni su i neki juniori, tako da je sad veća konkurencija u momčadi.

Tri igrača na svakoj poziciji

“Ono što je trener Mamić kazao je da na proljeće moramo biti uvjerljivi i bolji. Priključivanjem juniora, u momčadi sad ima barem tri igrača na svakoj poziciji. Prema tome, kao što nam je to trener kazao: Na vama je da se izborite za minute”.

Proljeće će onda za vas igrače biti i više nego zanimljivo.

“Sad ćemo se koncentrirati na HNL i na Kup. Ove jeseni smo u jednoj tijesnoj borbi ipak završili kao prvi, čime smo zadovoljni. Naravno, sad se želimo još više odmaknuti, napraviti još veću razliku i osvojiti dvostruku krunu.”

S ispunjenih stadiona pred 500 gledatelja

Jesenski dio sezone bio je dosta rezultatski turbulentan za Zagrepčane i dvostruka titula se pretvorila u svojevrsni izazov. Lošijim rezultatima u polusezoni kumovao je i Dinamov nastup u Ligi prvaka.

[VIDEO PRIPREME] Timska igra ✔ Koordinacija ✔ Naši dečki pripremaju se za nove izazove i ovom neobičnom vježbom!Team play + coordination= this fun video of unusual exercise

Gepostet von GNK Dinamo Zagreb am Sonntag, 17. Januar 2016

“Da, to je bio najveći razlog naše slabije prezentacije ove jeseni, nego što je to ranije bio slučaj. Jer, toliko želimo nešto napraviti u toj Europi da se toliko u to daješ i prije svega se isprazniš psihički, čak možda i više nego fizički. Jer se trebaš prebaciti s utakmice koju igraš na Allianz Areni i onda ideš igrati u Maksimir pred 500 gledatelja. Iz one atmosfere u Münchenu ili u Pireju, recimo. Teško se prebaciti. Jesmo profesionalci i svi se trudimo, ali eto. Dođe ti utakmica i ne ide ti baš”.

Pivarićeva polusezona za pamćenje

Iza Pivarića je polusezona iz snova u kojoj je bio najbolji igrač Dinama.

“Želim tako nastaviti i u proljetnom dijelu. E sad, što sve moram napraviti da tako i nastavim je probati prije svega zadržati neku razinu samopouzdanja koju sam imao cijelu polusezonu i koju sam stvorio dobrim igrama. I, ništa puno filozofirati. Trening, utakmice koje dolaze, uvijek se dati maksimalno u njih. I zdravlje, da me zdravlje posluži, kao što me poslužilo ove jeseni”.

Kako na vas i suigrače utječe ova cijela situacija sa Zdravkom Mamićem?

“Utječe u jednom dijelu, onom psihološkom, uvijek negdje u glavi ti to stoji. No, mi u svlačionici ne pričamo o tome jer imamo svoj posao kojem smo posvećeni. Naravno, nedostaju nam ti njegovi motivacijski govori nakon i uoči utakmica koji su nama pomogli, ali privikavamo se lagano na ovu novu situaciju bez njega. U klubu sve funkcionira normalno, sve je tako dobro posloženo da nema razloga za brigu”.