Jozak kaže da je razgovarao sa šestoricom potencijalnih izbornika, a jedan od njih je stranac

Tehničkom direktoru reprezentacije je stav kod potencijalnih kandidata jako važan

FOTO: PIXSELL

Tehnički direktor hrvatske nogometne reprezentacije Romeo Jozak jedna je od osoba zadužena za pronalazak i imenovanje novog izbornika nacionalne momčadi nakon što je nedavno na toj poziciji Niko Kovač dobio otkaz. U medijima su se spominjala mnoga imena, a Jozak je za Goal rekao da Hrvatski nogometni kavez ima šest kandidata, među kojima je i jedan strani trener.

“Bio sam u inozemstvu i razgovarao s dva potencijalna kandidata za hrvatskog izbornika. Prije toga sam zajedno s predsjednikom HNS-a Davorom Šukerom odradio još dva razgovora s domaćim kandidatima. To nije sve, danas i sutra nastavljamo s razgovorima, još me očekuju razgovori s dodatna dva kandidata. Evo, sada znate, u našem fokusu su šestorica kandidata. Naravno, još ne želimo otkrivati imena kandidata, ubrzo ćete sve saznati”, rekao je Jozak.

Želja je ključna

Jozak je zatim poručio da mu stav kod potencijalnih kandidata ima važnu ulogu: “Želio sam osjetiti koliko kandidati oni žele ovaj posao. Gledaju li na to samo kao veliku priliku jer se radi o hrvatskoj nogometnoj reprezentaciji ili bi dali sve na svijetu da postanu izbornici. Kod nekih sam osjetio baš tu veliku želju, onu iskru u njihovim očima. To mi je, priznajem, bilo jako važno.”

“Razgovorali smo o svemu. O njihovim vizijama, financijskim aspektima, detaljima oko njihovih sadašnjih ugovora. Baš o svemu. Znate kako se kaže, jutro je uvijek pametnije od večeri. Sada imamo puno bolju sliku o potencijalnim kandidatima”, rekao je tehnički direktor reprezentacije.

Nepoznati stranac

Iz HNS-a su ranije rekli da namjeravaju angažirati domaćeg stručnjaka jer za stranog nemaju novca, a sada je Jozak otkrio da su razgovarali i s jednim strancem. “Da, u našem planu je i jedan strani kandidat. I s njime smo već obavili razgovore, ali o detaljima i njegovom imenu još nećemo izlaziti u javnost”, završio je