Juniori Dinama malo prije susreta seniora u Pireju uvjerljivo svladali Olympiacos

Hrvatski klub pobijedio je 3-1, a dva pogotka posigao je Amer Gojak

04.11.2015., Pirej, Grcka - UEFA juniorska Liga prvaka, skupina F, 4. kolo, Dinamo Zagreb - Olympiacos. Matija Fintic.
Photo:
FOTO: PIXSELL

U predigri seniorskog sraza Dinama i Olympiacosa, u juniorskoj Ligi prvaka Zagrepčani su slavili protiv svojih grčkih vršnjaka s 3:1. Dinamo je poveo već u 2. minutui, strijelac je bio Božić, da bi Gojak potom bio dvostruki strijelac (12., 85.). Poraz domaćina ublažio je Megaritis (56.)

Kako je Arsenal već daleko odmaknuo, a Bayern na dnu ljestvice, utakmica Olympiacosa i Dinama je direktan obračun za 2. mjesto u skupini i prolaz u sljedeći krug jer su obje momčadi uoči ovog susreta imale po četiri boda. Dinamo je sad na sedam bodova, nadomak su ostvarenja Mamićevog sna – europskog proljeća. Ako već neće seniori, onda nek to ostvare juniori. Iako im nedostaju aduti sa U17 SP-a, dinamovci su poveli u 2. minuti golom Božića, da bi deset minuta kasnije Amer Gojak udvostručio prednost. Početkom nastavka domaćin je uspio smanjiti prednost, strijelac je u 56. minuti bio Megaritis, nakon što je Vrousai pogodio okvir gola. No, mladi dinamovci riješili su pitanje pobjednika u 85. minuti, kad je Gojak zabio svoj drugi gol na utakmici.

Benko strijelac za Bayern

U drugoj utakmici ove skupine, Bayern i Arsenal su odigrali 1:1. Za Bavarce je zabio mladi Hrvat Fabian Benko u 10. minuti, izjednačio je Ismael u 38.

Poredak: Arsenal 10, Dinamo 7, Olympiacos 4, Bayern 1.