Jurčić smatra da Hajduk (više) nije dostojan protivnik Dinamu, koji će brzo osvojiti i novi trofej

Dinamo je osvojio naslov u prvenstvu, a uskoro bi mogao i Kup

06.07.2013., stadion u Maksimiru, Zagreb - Nogometna utakmica Superkup, GNK Dinamo - HNK Hajduk. Trener Krunoslav Jurcic. Photo: /PIXSELL
FOTO: PIXSELL/PIXSELL

Bivši Dinamov trener Krunoslav Jurčić u kolumni za Večernji list istaknuo je kako Hajduk više nije dostojan protivnik Dinamu, koji će po njegovom mišljenju osvojiti i Kup.

Derbi bez iznenađenja

Dinamo je u zadnjem kolu prvenstva uvjerljivo pobijedio najvećeg rivala, Hajduk, rezultatom 4-0: “Derbi me nije iznenadio, pa ni visoka pobjeda Dinama. Naime, teško je i govoriti o toj utakmici kao o derbiju, jer za derbi je potrebno dvoje, a znajući probleme koje ima Hajduk, u kakvom je financijskom stanju, kakvo je stanje u momčadi, pa i izbor igrača, nakon dugo godina Hajduk nije dostojan derbija, a sada se to jasno očitovalo”, smatra Jurčić.

Zagrebački klub uskoro očekuje i finale Kupa, u kojem će mu protivnik biti Split: “Ne očekujem iznenađenje u finalu Kupa, Split protiv Zagreba nije izgledao dobro i jedina šansa mu je zakon velikih brojeva, u jednoj utakmici se svašta može dogoditi”, napisao je Jurčić.

Drago mu je zbog gledatelja

Hrvatskog trenera veseli i veći broj gledatelja na susretu Dinama i Hajduka u Zagrebu: “Drago mi je što je došlo 15.000 u Maksimir, Dinamo to zaslužuje i ne samo sada nego već posljednjih deset godina. Nažalost, puno se učinilo da se ljudima zgadi nogomet. K tome kriza je učinila svoje, Dinamo je izgubio navijače koji su dolazili iz Slavonije, sjeverne Hrvatske, Hercegovine, pa nije lako platiti put, ulaznicu za sebe i dvoje djece koja moraju nešto i pojesti.”

“Sad je u Maksimiru bila publika koja je nekad dolazila, vidio sam puno djece, žena, obitelji. Volio bih kad bi ovo značio povratak ljudi, ali nemojmo se zavaravati. Ovo je sjajna marketinška akcija na kojoj treba čestitati Dinamu”, napisao je Jurčić.