Juventus je slavio protiv Sassuola, a utakmicu su obilježila dva rekorda i golčina Mandžukićeva suigrača

Branitelji naslova deset utakmica u nizu nisu primili gol

Juventus' forward Mario Mandzukic from Croatia (R) celebrates with teammate Juventus' forward Paulo Dybala from Argentina after scoring during the Italian Serie A  football match Juventus vs Fiorentina on December 13, 2015 at the "Juventus Stadium" in Turin.  AFP PHOTO / MARCO BERTORELLO / AFP / MARCO BERTORELLO
FOTO: AFP

Fenomenalnim golom Paula Dybale Juventus je protiv Sassuola došao do nova tri boda u prvoj utakmicu 29. kola talijanskog prvenstva čime su učvrstili vodeću poziciju. Hrvatski reprezentativac Mario Manđukić odigrao je do 89. minute, a Šime Vrsaljko cijeli susret.

Prvak Italije od početka se postavio agresivno, a Dybala je već u prvoj minuti opasno zaprijetio s 20-ak metara. Vratar Consigli morao je loptu izbaciti u korner nakon kojeg je zaprijetio Mandžukić. U 18. minuti Sandro je tukao glavom s par metara, ali je vratar gostujuće momčadi dobro reagirao.

Dybalin gol

U prvih dvadeset minuta Juventus je pet puta tukao po golu, dok njihovi suparnici to nisu učinili niti jednom. U 26. Sami Khedira nije iskoristio Mandžukićev ubačaj te je s par metara tukao iznad gola. Deset minuta kasnije Dybala je doveo Juve u vodstvo.

Cuadrado mu je vratio loptu na vrh 16-erca, a Argentinac je prekrasnim udarcam poslao lotu u mrežu.

Dybala je tako došao do 14. pogotka sezone što je za jedan više nego prošle kada je u dresu Palerma u 34 utakmice dao 13.

Duel Mandžukića i Vrsaljka

U nastavku je Sassuolo krenuo otvorenije te je pokušao doći do izjednačenja no Juve nije imao većih problema u obrani. U 55. minuti Šime Vrsaljko je zaradio žuti karton zbog preoštrog starta. Prije toga on i Mandžukić su nakon sudara završili na travnjaku.

Buffonov rekord

U 68. minuti legendarni Gianluigi Buffon upisao se u povijest. Naime točno 904. minute nije primio gol čime je preskočio velikog Dinu Zoffa, koji je sačuvao svoju mrežu 903. minute. Na taj način Buffon je došao do drugog najdužeg niza po tom pitanju u Seriij A. Ispred njega se smao Sebastiano Rossi s 929 minuta. Buffon sada zaostaje za njim samo tri minute pa je izgledno da će u sljedećem kolu protiv Torina srušiti njegov rekord.

Gosti su nekoliko minuta potom zaprijetili Buffonu. Nicola Sansone je snažno tukao velike udaljenosti u desnu stranu gola, ali ga je sjajno obranio Juveov vratar. Dvije minute potom Pogba je primio lijepi pas u kaznenom prostoru. Tukao je snažno, ali je vratar gostiju bio spreman.

U 86. je Morata zaprijetio ali je Consigli savršeno obranio. Sassuolo je potom imao veliku priliku za izjednačenje. Sansone je primio nisku loptu na rubu kaznenog prostora, odlično je tukao u lijevu stranu, a Buffon se posebno iskazao.

Rezultat se do kraja nije mijenjao pa je Juventus postao prva momčad u Italiji koja deset uzastopnih utakmica nije primila niti jedan gol. Branitelji naslova sada imaju 67 bodova, a drugoplasirani Napoli 61, no oni će u nedjelju imati priliku smanjiti zaostatak.