Kalinić kaže da se osjeća spremnim nadomjestiti Gomeza u Fiorentini

'Dobrim igrama za Fiorentinu zaslužit ću i poziv u izabranu vrstu', siguran je Kalinić

FOTO: Screenshot

Zlatan Ibrahimović možda mu je i igrački idol, ali Nikola Kalinić (27) u dresu Fiorentine morat će nadomjestiti odlazak Marija Gomeza. On kaže da je spreman.

Napadač koji je zabio šest pogodaka za hrvatsku nogometnu reprezentaciju priključio se Fiorentininoj momčadi po transferu iz Dnjipra, a navijačima i medijima predstavljen je u srijedu poslije podne.

Želi dres reprezentacije

“Ovo je u svakom slučaju korak naprijed u mojoj karijeri. U trenutku kada sam čuo da je Fiorentina zainteresirana počeo sam pritiskati Dnjiprove direktore da mi dozvole prelazak ovdje. Želio sam igrati u Italiji i drago mi je da sam tu. Također, dobrim igrama za Fiorentinu zaslužit ću i poziv u izabranu vrstu, a meni je to iznimno važno”, kazao je Kalinić i nastavio uz osvrt na Marija Gomeza, napadača njemačke reprezentacije koji nakon dvije ne baš uspješne sezone karijeru nastavlja u Bešiktašu:

“Serie A i ukrajinsko prvenstvo vrlo se razlikuju i sigurno neće biti lako ostaviti trag. Svi znamo kakav je Gomez igrač, a očito je da mu talijanska liga nije pasala. Potrebno će mi biti vrijeme aklimatizacije, no osjećam se spremno i nije me strah nadomjestiti napadača Gomezova kalibra.”

“Omiljeni napadači su mi Didier Drogba i Zlatan Ibrahimović. Način na koji ja igram ne mogu osobno opisati, sud ću prepustiti vama nakon što me vidite”, zaključio je hrvatski napadač.

https://www.youtube.com/watch?v=AMg6DNrU7Ds