Napoli-Fiorentina 2-1: Kalinić zabio gol u još jednom talijanskom derbiju

Kaliniću je ovo, inače, peti pogodak u dresu Fiorentine,

Nikola Kalinić zabio izjednačujući pogodak za Fiorentinu u derbiju protiv Napolija. Domaćini su poveli u u 46. minuti golom Insignea, a hrvatski reprezentativac uspio je izjednačiti za Fiorentinu u 73. minuti nakon dodavanja Ilicića.

I dalje prvi

Napoli je nažalosti, samo tri minute poslije ponovno poveo preko Higuaina, koji je postaio konačan rezultat. Napomenimo i to da su Milan Badelj i Kalnić zaigrali od prve minute te su odigrali cijeli susret dok Ante Rebić nije ulazio u igru, kao niti Ivan Strinić za Napoli.

Kaliniću je ovo, inače, peti pogodak u dresu Fiorentine, a upisao je i tri asistencije. Prvi gol u Serie A zabio je Bologni, a potom je uslijedio hat-trick Interu. Više golova od njega u prvenstvu su zabili napadači Napolija Higuain i Insigne, te napadač Sampdorije Eder, sva trojica po šest pogodaka. Fiorentina je ovim porazom ostala na prvom mjestu s 18 bodova, a može ih jedino prestići Inter ako pobijedi u večerašnjem derbiju protiv Juvenusa.

https://vk.com/video262115841_171138793?hash=54d253c50e817566

Poraz Lazija

Sassuolo je pobijedio Lazio 2-1, a u pobjedničkim redovima svih 90 minuta je odradio Šime Vrsaljko. Verona i Udinese su odigrali 1-1, a za goste je posljednjih 15 minuta odigrao Stipe Perica. Atalanta je deklasirala Carpi 3-0, a u gostujućem sastavu nastupio je Igor Bubnjić. U utakmici s najviše golova Genoa je pobijedila Chievo 3-2, a domaćin je pobjednički pogodak zabio s igračem manje u trećoj minuti sudačke nadoknade.