Kamere su zabilježile nevjerojatnu sinkronizaciju najveće argentinske i urugvajske zvijezde

Nogometaši Argentine svladali su Urugvaj rezultatom 1-0

FOTO: Screenshot Vine

Argentina je pobijedila Urugvaj na prvenstvu Južne Amerike, a kamere su na tom susretu uz mnoštvo lijepih poteza zabiježile jedan zabavan detalj kada su u istom trenutku najveća argentinska zvijezda Lionel Messi i velika zvijezda u ekipi Urugvaja Diego Godin izveli identičan potez.

Očito izvrstan branič Godin nije puštao MessiJa niti u jednom trenutku, pa ga je čak u potpunosti slijedio i u ovom potezu.

https://vine.co/v/eeYK0qFbUlg

Podsjetimo, do prve su pobjede u utakmici 2. kola skupine B Copa Americe stigli nogometaši Argentine svladavši u La Sereni branitelja naslova Urugvaj rezultatom 1-0. Jedini gol na utakmici postigao je u 56. minuti napadač Manchester Cityja Sergio Agüero na asistenciju Pabla Zabalete.

Jedanaestu pobjedu u posljednjih trinaest utakmica ostvarila je Argentina protiv Urugvaja u utakmicama igranim na neutralnom terenu. Zanimljivo, svaki puta kada je utakmica ovih dvaju suparnika na neutralnom stadionu na poluvremenu bila bez golova, Argentina je slavila 1-0 pobjedu. Dogodilo se to u četiri navrata.

Zabaleta asistirao

Ono najvažnije dogodilo se u 11. minuti nastavka igre kada je Zabaleta s desne strane ubacio pred urugvajska vrata pred kojima je natrčali Agüero glavom pospremio loptu za četvrti bod reprezentacije na ovogodišnjem izdanju natjecanja.

https://www.youtube.com/watch?v=5H4H6XUBtno

Napadač Manchester Cityja postigao je peti od posljednjih osam argentinskih golova na utakmicama Cope i prvi je argentinski nogometaš od legendarnog Gabriela Batistute (1993. i 1995.) koji je pogađao suparnički gol na dva uzastopna ova turnira. Ušao je, također, u društvo kojem se nalaze Batistuta, Abel Balbo i Hernan Crespo, do sada jedini argentinski nogometaši koji su zabijali na prve dvije utakmice po skupinama natjecanja.

Inače, bila je ovo četvrta uzastopna utakmica ovih suparnika u kojima Urugvaj ne može sačuvati svoju mrežu netaknutom, a povijest kazuje da se niti ovaj puta nisu mogli nadati ničem boljem jer dosadašnji omjer u utakmicama u kojima Argentina postigne prvi gol u ogledima protiv Urugvaja jasno je kazivao da u tim utakmicama Argentina i slavi. Dogodilo se to deset puta u deset utakmica.

Martino na tribinama

Dodajmo i da je s klupe na tribine poslan Gerardo Martino, izbornik Argentine, zbog prigovaranja brazilskom sucu. Prvi je izbornik nakon Javiera Aguirrea iz 2001. koji je već u prvom poluvremenu udaljen s klupe i treći argentinski ukupno koji su kažnjeni na taj način. Njegovi prethodnici su Daniel Passarella i Marcelo Bielsa.

U drugoj utakmici iste skupine Paragvaj je golom Edgara Beniteza svladao Jamajku 1-0. Ljestvicu predvodi Argentina s četiri boda, koliko ima i Paragvaj na drugom mjestu. Slijedi Urugvaj s tri i Jamajka bez bodova. U posljednjem kolu grupne faze susreću se Argentina i Jamajka te Paragvaj i Urugvaj.