Karlović se plasirao u 2. kolo turnira u Newportu (a za to su mu trebala 2 i pol sata)

Hrvat je svladao Ukrajinca Ilju Marčenka sa 7-6 (5), 6-7 (6), 6-4

FOTO: AFP/AFP PHOTO

Hrvatski tenisač Ivo Karlović plasirao se u 2. kolo ATP turnira u Newportu, drugi je nositelj nakon gotovo dva i pol sata igre svladao Ukrajinca Ilju Marčenka sa 7-6 (5), 6-7 (6), 6-4.

Protiv Marčenka Karlović nije bio na svojoj standardno visokoj razini prilikom servisa, imao je samo 53 posto ubačenih prvih servisa, te 11 asova, ali svejedno nije dopustio Ukrajincu da mu oduzme servis tijekom čitavog dvoboja.

Dva seta bez break lopte

U prva dva seta niti jedan igrač nije uspio osigurati niti “break-loptu”, a kamoli oduzeti servis suparniku, pa je o pobjedniku oba odlučivao “tie-break”.

Karlović je dobio prvi, a za to mu je dovoljan bio jedan “mini-break”, dok je u drugom bilo mnogo više osvojenih poena na servis suparnika. Naš je igrač stigao do meč-lopte uz servis kada je poveo sa 6-5 nakon što je volejem pogodio liniju. No, u sljedećm je poenu slabije odigrao na mreži, te ispustio veliku priliku riješiti dvoboj u dva seta. Marčenko je osvojio i sljedeća dva poena, te izborio treći set.

Prva igra trećeg seta donijela je i prve dvije “break-lopte” u meču koje je izborio Karlović, no Marčenko se uspio spasiti i iz te situacije. Ipak, u sedmoj igri trećeg seta Karlović je napokon uspio oduzeti servis 105. igraču svijeta, te potom dva puta zadržati svoj početni udarac za pobjedu.

Možda meč s Hrvatom

U 2. kolu Karlović će igrati protiv pobjednika između dvoboja između još jednog hrvatskog igrača, Ante Pavića i Tunižanina Maleka Jazirija.
Pavić se plasirao u glavni ždrijeb nakon što je u susretu posljednjeg, 3. kola kvalifikacija svladao Australca Lukea Savillea sa 6-3, 6-4. Pavić, trenutačno 660. igrač svijeta, time je po prvi put ove godine izborio nastup u glavnom ždrijebu nekog ATP turnira. Dosada je odigrao devet mečeva na ATP razini i ostvario dvije pobjede.