Kingsi dogovorili dolazak Duje Dukana, pa Hrvatska sada ima četvoricu NBA igrača

Raspoloživ na pozicijama od šutera do krilnog centra Dukan bi mogao zaigrati i u razvojnoj D-League

INDIANAPOLIS, IN - APRIL 06: Duje Dukan #13 of the Wisconsin Badgers speaks to media in the locker room after being defeated by the Duke Blue Devils during the NCAA Men's Final Four National Championship at Lucas Oil Stadium on April 6, 2015 in Indianapolis, Indiana. Duke defeated Wisconsin 68-63.   Andy Lyons/Getty Images/AFP
FOTO: AFP

Američki mediji napokon su potvrdili priču i sada se može vjerovati da će hrvatska košarka u sljedećoj NBA sezoni biti zastupljena sa čak četvoricom igrača. Naime, novi član momčadi Sacramento Kingsa postao je Duje Dukan (24).

Pridružit će se tako igrač sa šireg popisa Velimira Perasovića, izbornika hrvatske košarkaške reprezentacije, Bojanu Bogdanoviću, Damjanu Rudežu i Mariju Hezonji u minutaži u najjačoj košarkaškoj ligi svijeta. Ipak, ovo ne znači i da će ju i dobiti unatoč navodno dvogodišnjem ugovoru s novčanom garancijom. Raspoloživ na pozicijama od šutera do krilnog centra, Dukan, bivši igrač sveučilišta Wisconsin, bi mogao zaigrati i u razvojnoj D-League.

https://www.youtube.com/watch?v=eFkVYGd8KAg

Stigao i Curry

Ipak, bude li 23-godišnjak koji nije izabran na draftu pružio igre koje su ga i dovele do rostera Kingsa, a koje je pokazivao u Ljetnoj ligi u kojoj je bio na prosjeku od 9.2 poena uz 41.7 posto za tricu, mogao bi biti udarna snaga momčadi s klupe.

Dodajmo i da je za Kingse potpisao Seth Curry, mlađi brat najkorisnijeg igrača osnovnog dijela NBA lige Stephena. Momčad je također svojim dolaskom pojačao Quincy Acy.