Nekad je nužno odabrati stranu

Klopp rekao da uzima pola godine pauze i da se može zamisliti u Bayernu

Njemački trener kaže da bi zbog Reala naučio španjolski

FOTO: AFP/AFP

Njemački trener Jürgen Klopp medijima je otkrio da nakon napuštanja Borussije Dortmund ovog ljeta planira uzeti polugodišnji odmor, što znači da neće od početka sljedeće sezone voditi neki novi klub.

“Uzet ću najmanje šest mjeseci pauze, trebam mali predah, da ‘napunim baterije'”, prenosi njegovu izjavu Goal. Kloppa su razni mediji počeli povezimati s preuzimanjem minhenskog Bayerna, najvećeg Borussijinog rivala, no od toga neće biti ništa. Barem ne tako skoro.

Klopp se može zamisliti u Bayernu

No, Klopp kaže kako mu nije nezamislivo preuzimanje najvećeg Borussijinog rivala: “Naravno da se mogu zamisliti kao trener Bayerna. Pa to je moj posao, ja sam nogometni trener… No u ovom je trenutku nemoguće da preuzmem Bayern”, rekao je.

Nakon što je Real Madrid napustio Carlo Ancelotti, počelo se Kloppa povezivati s preuzimanjem tog kluba. Njemačkom treneru jedini prioblem bi bio što ne priča španjolski jezik. No, kaže da se to lako promijeni: “Pričam i razumijem gotovo svaki njemački dijalekt, pa valjda onda mogu i naučiti španjolski. Naravno, ukoliko bi mi bio potreban”, poručuje.