Jürgen Klopp je drugi njemački trener koji će voditi klub iz Premier lige

Prema javljanju britanskih medija potpisao je trogodišnji ugovor

FOTO: PATRIK STOLLARZ/AFP

Jürgen Klopp u petak će postati drugi njemački trener na klupi nekog premierligaškog kluba. Jedini Nijemac prije njega u Premier ligi bio je Felix Magath. On je na klupi Fulhama proveo malo više od pola godine tijekom 2014. godine.

10 milijuna eura godišnje

Što se tiče Kloppa, prema javljanju britanskih medija potpisao je trogodišnji ugovor, a informacija govore da bi godišnje trebao zarađivati oko deset milijuna eura. S njim bi u Englesku trebali doći pomoćnici Željko Buvač i Peter Krawietz.

Teško je za pretpostaviti da će bivši trener Borussije Dortmund odmah imati veliki utjecaj na igru Liverpoola. No jedno je sigurno. Pred njim je težak zadatak i očekivanja su velika. Plasman u Ligu prvaka glavni je cilj, a konkurencija za prva četiri mjesta je velika.


Navijači Liverpoola ga očekuju kao spasitelja, a možda će ih sljedeći podaci u to još više uvjeriti.

1. Najviše golova iz kontranapada

Kloppova Borussia Dortmund je od kolovoza 2009. do svibnja 2015. zabila najviše golova iz kontranapada u Bundesligi – 48.

2. Bolji od Liverpoola

Od sezone 2012/2013 Borussia Dortmund je zabila 26 golova iz kontranapada, a Liverpool 12. Također, Dortmund je od te sezone pa do danas zabio najviše golova iz kontre i u Ligi prvaka – 7.

3. Rekorderer Dortmunda

Klopp je kao trener Dormtunda upisao 133 pobjede u Bundesligi. Više nego bili koji trener tog kluba ikad,